Kći čovjeka koji je dočekao uragan na brodu: On će dobiti sve i vjerojatno umrijeti

Screenshot: TikTok

Veliku pažnju javnosti privukao je čovjek iz Tampe Joseph Malinowski, na društvenim mrežama poznat kao Poručnik Dan, koji je dočekao uragan Milton na svom brodu. Nakon toga pokrenuta je crowdfunding kampanja u kojoj je prikupljeno više desetaka tisuća dolara od kojih se Danu planira kupiti novi, suvremeno opremljen brod. No nakon što je postao viralan oglasila se njegova kći Ashley Ann, koja je izrazila zabrinutost zbog prikupljenog novca. 

Ona smatra da bi novostečena slava mogla biti štetna za njezinog oca. "Poručniku Danu bilo je sasvim dobro bez tog novca", započela je Ashley video na TikToku i obratila se onima koji su ga, kako kaže, proslavili. "On će umrijeti prije nego što stigne uživati na tom novom brodu", rekla je. 

@aamalinowski

 

♬ original sound - Ashley Ann

"Na svim snimkama koje su se pojavile može se primijetiti da je jako napušen", otkrila je zabrinuta kći te dodala: "Morala sam ga pratiti 10 godina, pokušavajući se uvjeriti je li živ. A sada će on dobiti sve ovo i vjerojatno završiti mrtav zbog svega."

"Strpat ćete ga u grob"

"Strpat ćete ga u grob jer ste ga učinili slavnim i dali mu novac. Vi uopće ne znate što radite. Ne poznajete tog čovjeka, ne poznajete ga uopće", rekla je ona i zaplakala. Okrivila je i ljude koji su ga učinili poznatim na društvenim mrežama. "Vi ne marite za njega. Nitko ne mari. Učinili ste to kako biste vi postali slavni i kako biste vi izgledali dobro u očima drugih", ljutito je rekla. 

Podsjećamo, poručnika Dana proslavio je tiktoker Terrence Concannon. On je objavio snimke na kojima Dan objašnjava zašto će uragan dočekati na brodu i zašto odbija ponude za evakuaciju. "Svi smo ga molili da napusti brod, policija, načelnik, ja, nudili smo mu smještaj, sve. On ne želi, odrastao je čovjek koji donosi vlastite odluke", objasnio je Terrence. Osim tiktokera, obilazili su ga i reporteri raznih TV kuća. 

@theageaustralia Self-professed “digital creator” Lieutenant Dan, whose real name is Joseph Malinowski, is live-streaming from the sailboat he refused to leave during the hurricane despite police efforts to convince him to seek shelter. #lieutenantdan #hurricane #hurricanemilton #america #usa #worldnews ♬ original sound - The Age

Mračna prošlost poručnika Dana izašla je na vidjelo

Za njega je u međuvremenu pokrenuta crowdfunding kampanja u kojoj je prikupljeno više desetaka tisuća dolara od kojih se Danu planira kupiti novi, suvremeno opremljen brod. Pošto on trenutno nema ni osobnu iskaznicu ni bankovni račun, najprije mu pokušavaju srediti dokumente, a zatim će Dan dobiti novac.

No nakon što je postao poznat njegova mračna prošlost izašla je na vidjelo. Malinowski je od 2012. imao više od 70 kontakata s policijom na Floridi i u Sjevernoj Karolini. Također je bio uključen u nekoliko sudskih sporova u New Jerseyju. Njegova kaznena evidencija uključuje optužbe za posjedovanje droge, napad, opiranje policiji, provalu, nasilje i druge prekršaje.

Odslužio je i šest mjeseci zatvora nakon što je policajca udario u nos, a pušten je 2022. godine. Manje od godinu dana nakon puštanja Malinowski je bio optužen za paljenje klupe u parku i polijevanje žene benzinom, koja je tvrdila da se boji za svoj život. Međutim slučaj je odbačen iz nepoznatih razloga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.