Kći predsjednika Kameruna objavila fotku na kojoj se ljubi s curom: Luda sam za tobom

Foto: Instagram

Kći predsjednika Kameruna Paula Biya, Brenda Biya objavila je na Instagramu fotku na kojoj se ljubi s brazilskom manekenkom i tako izazvala burne reakcije jer je homoseksualnost u toj zemlji ilegalna. 26-godišnja Brenda, inače glazbenica poznata pod imenom King Nasty, objavila je fotku na kojoj ljubi brazilsku manekenku Layyonsu Valencu, a u objavi je poslala jasnu poruku. 

"Luda sam za tobom i želim da cijeli svijet to zna" 

"Luda sam za tobom i želim da cijeli svijet to zna", napisala je, a kasnije podijelila članak objavljen u francuskom časopisu Le Monde u kojemu piše da je "izašla iz ormara." Osim toga, podijelila je i poruke podrške pratitelja. 

Nakon što je objavila fotku, brojni Kamerunci pisali su joj homofobne komentare, a ona se sljedećeg dana obrušila na njih i objavila fotku iz Ženeve u Švicarskoj, uz koju je napisala: "Koji vam je vrag sa stavovima?" 

Kazne do pet godina zatvora 

Homoseksualnost je u Kamerunu ilegalna, a osobama koje su u istospolnim odnosima ili vezama prijeti kazna i do pet godina zatvora. No, s obzirom na to da predsjednikova kći ne živi u Kamerunu, ne prijeti joj kazna. 

Inače, zakoni ove države izazvali su žestoke kritike skupina za ljudska prava. Human Rights Watch prije dvije godine apelirao je da se "poduzmu hitni koraci kako bi opozvao ovaj diskriminirajući zakon i osiguralo da se poštuju ljudska prava svih Kamerunaca, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili spolne karakteristike." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.