Keanu Reeves otkrio detalje šokantnog završetka Johna Wicka: To mi je najdraža scena

Screenshot: YouTube

KEANU REEVES je na premijeri filma John Wick: Chapter 4 progovorio o njegovom iznenađujućem završetku, ali i mogućnosti snimanja petog nastavka franšize.  

Oprez! Tekst može sadržavati spojlere!

Podsjetimo, film je dobio brojne pohvale kritičara te ostvario impresivnih 95 posto na Rotten Tomatoesu i solidnih 8.5/10 na IMDb-ju, a u prvom vikendu prikazivanja u kinima zaradio je čak 137.5 milijuna dolara.

Međutim, neki obožavatelji ostali su iznenađeni završetkom filma, koji prikazuje Wicka kako podliježe smrtnoj rani dok mu život prolazi pred očima. Reeves je na premijeri objasnio detalje završetka filma.

Smrt Johna Wicka

"Imali smo priliku snimiti još jedan film zbog reakcije publike na treći nastavak. Kad smo producent i redatelj Chad Stahelski i ja razgovarali, ključno pitanje bilo je smrt Johna Wicka", otkrio je.

 

"Da bi on dobio svoj mir, ili slobodu, na neki način... to je bio razlog da se snimi film. Ne može samo biti: 'Idemo napraviti još jedan.' Stvarno se radilo o smrti ili načinu umiranja. Stvarno smo bili inspirirani Hagakureom", dodao je.

Za one koji ne znaju, Hagakure: The Book of the Samurai je poznata knjiga koja se bavi poviješću samuraja i prikazuje razmišljanja Yamamota Tsunetoma o samurajskom kodeksu.

Najdraža scena

Reeves je također otkrio da mu je ta scena jedna od najdražih: "Ako samo pogledam iz perspektive Johna Wicka na dnu stepenica kad kaže 'Helen', to je za mene, nakon otprilike osam godina igranja uloge, taj dio koji je bio poveznica s prošlošću."

Što se tiče budućnosti, bio je oprezno optimističan po pitanju mogućnosti snimanja još jednog filma o Johnu Wicku, izjavivši da sve ovisi o tome žele li fanovi još jedan nastavak ili ne.

"Vidjet ćemo kako će publika reagirati na ono što smo napravili. Jedini razlog zašto smo imali priliku snimiti ove filmove je taj što se ljudima svidjelo ono što smo napravili. Stoga mislim da moramo pričekati i vidjeti kako će publika reagirati na to", objasnio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.