Kekin: Odrasla sam u velikoj obitelji, novca nije bilo. To me oblikovalo kao osobu

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/Facebook

11. listopada obilježava se Međunarodni dan djevojčica.

Tim se povodom na Facebooku oglasila Ivana Kekin, saborska zastupnica i predsjednička kandidatkinja iz redova Možemo. Objavila je svoju staru fotografiju i prisjetila se djetinjstva.

"Ovo sam ja. Djevojčica. Odrasla sam u velikoj obitelji sa šestero djece. Samo otac je bio zaposlen, novca nije bilo puno. Rasli smo na selu, radili na zemlji i sami proizvodili hranu. Imali smo vrt, kokoši, svinje, koze, puno smo pomagali roditeljima kojima ništa nije bilo teško. Rad, zajedništvo, briga i pomoć koju smo jedni drugima pružali, vrijednosti su na kojima sam odrasla. Sve me to oblikovalo u osobu kakva sam danas, izdržljivu, upornu, otpornu i svjesnu pravih vrijednosti", započela je.

Ovo sam ja. Djevojčica. 💞 Odrasla sam u velikoj obitelji sa šestero djece. Samo otac je bio zaposlen, novaca nije bilo...

Objavljuje Ivana KekinPetak, 11. listopada 2024.

"Želim da sve djevojčice dobiju priliku da ostvare svoje snove"

"Škola mi je bila jako važna, a o medicini sam sanjala od 3. razreda osnovne. Upisala sam je i završila, uz majčinstvo na 5. godini, koju sam dapače završila s 5.0. Postala sam liječnica, mama, psihijatrica, doktorica znanosti, saborska zastupnica i sada kandidatkinja za predsjednicu RH.

I upravo to želim svim djevojčicama u ovoj zemlji, koje sada ispunjavaju leksikone, šapuću si tajne o simpatijama i sanjaju velike snove. Želim da sve one, bez obzira gdje su rođene i koliko novca im roditelji imaju, dobiju priliku da te svoje snove ostvare", nastavila je.

"Želim da svaka djevojčica u Hrvatskoj ima priliku za obrazovanje"

"Da postanu što god požele - liječnice, profesorice, odvjetnice, arhitektice, njegovateljice... Da same odlučuju kada će, i hoće li, imati djecu. Da same biraju hoće li se vjenčati, kada i za koga. Da njihov trud, rad i zalaganje budu jednako vrednovani kao i kod njihovih muških kolega.

Da mogu preuzeti vodeće pozicije, bez obzira na to što su žene, i da za svoj rad budu jednako dobro plaćene kao muškarci. Da mogu krojiti svoju sudbinu i donositi vlastite odluke, kakve god one bile.

Želim da svaka djevojčica u Hrvatskoj ima priliku za obrazovanje i podršku kakvu sam ja imala. I zato obećajem da ću, kao predsjednica, nastaviti graditi društvo u kojem nijedno dijete ne mora birati između svojih snova i stvarnosti. Obećajem i da ću štititi naša javna dobra od nasrtaja kojima danas uvelike svjedočimo. Djevojčice, sretan vam Svjetski dan djevojčica!" zaključila je Kekin.

Podsjećamo, 2011. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 11. listopada Međunarodnim danom djevojčica s ciljem prepoznavanja jedinstvenih izazova s kojima se suočavaju djevojčice diljem svijeta, kao i zbog potrebe za njihovim osnaživanjem i promicanjem ljudskih prava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.