Kim Kardashian: Braća Menendez nisu monstrumi, zaslužuju novu priliku i slobodu

Foto: EPA/Profimedia

Kim Kardashian zalaže se za puštanje Lylea i Erika Menendeza iz zatvora. Naime, braća Menendez osuđena su na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetne kazne 1996. godine zbog ubojstva svojih roditelja Josea i Kitty Menendez.

Lyle i Erik imali su 21 i 18 godina u vrijeme ubojstava, a na suđenju su tvrdili da su godinama bili izloženi zlostavljanju. Na njihovoj priči temelji se radnja Netflixove serije Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, koja je brzo postigla uspjeh na platformi.

 

Kim ih je podržala

Braća su dobila podršku Kim Kardashian, koja se već dugo bori za reformu kaznenog pravosuđa. Kim je objavila članak za NBC News u kojem je pozvala na oslobođenje braće. "Fiziološki i psihološki, vrijeme nas mijenja i sumnjam da bi itko tvrdio da je ista osoba kao što je bio s 18 godina. Ja sigurno nisam", poručila je.

U članku Kim tvrdi da je priča braće postala "zabava za naciju" zahvaljujući njihovom televizijskom suđenju te da su pretvoreni u "monstrume i senzacionaliziranu poslasticu za oči". Kao rezultat toga, tvrdi, nisu imali "nikakve šanse za pošteno suđenje". Jasno je dala do znanja da ubojstvo njihovih roditelja nije opravdano, ali je dodala: "Ne smijemo zanemariti tko su oni danas u svojim 50-ima."

"S obzirom na to da je njihov slučaj ponovno u središtu pažnje i da je otkriveno pismo iz 1988. godine u kojem Erik svojoj rođakinji opisuje zlostavljanje, moja nada je da će se doživotne kazne Erika i Lylea Menendeza ponovno razmotriti", zaključila je.

Ponovno će se preispitati dokazi

Nakon izlaska serije okružni tužitelj okruga LA George Gascon najavio je da postoji "moralna i etička obveza" vlasti da preispitaju dokaze o navodnom seksualnom zlostavljanju koje je počinio njihov otac, koje su Lyle i Erik podnijeli prošle godine. Gascon je na tiskovnoj konferenciji jučer rekao: "Nijedna od tih informacija nije potvrđena. U ovom trenutku nismo spremni reći vjerujemo li ili ne vjerujemo u te informacije. Ali ovdje smo da vam kažemo da imamo moralnu i etičku obvezu pregledati ono što nam je predstavljeno."

Na tiskovnoj konferenciji Gascon je rekao da bi pregled dokaza mogao potencijalno dovesti do ponovnog izricanja kazne ili novog suđenja. Saslušanje u ovom slučaju zakazano je za 26. studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.