Kineskinja koja živi u Istri: Ove stvari nikad nisam radila prije dolaska u Hrvatsku

Foto: Instagram/TikTok

Kineskinja Rebecca Zhang se udala za Hrvata i već godinu dana živi u Hrvatskoj, točnije u Istri. Na TikToku često objavljuje videe iz Hrvatske i nerijetko se pohvali novim hrvatskim riječima koje je naučila. U jednom od posljednjih videa nabrojala je nekoliko stvari koje, kaže, nikad nije radila dok se nije preselila u Hrvatsku. 

Prvo, nikad nije učila hrvatski jezik niti je mislila da će ikad morati učiti. "Nisam nikad razmišljala da bih mogla učiti hrvatski, ali živim u malom mjestu i Google translate me često zezne. Nakon nekoliko mjeseci u Hrvatskoj, odlučila sam ipak naučiti jezik", objasnila je Rebecca.

Rebecca kaže i da nikad prije nije pila kavu i jela kolače nakon ručka. "U Kini se nakon ručka jede voće i pije čaj", dodala je.

Prije dolaska u Hrvatsku nikad nije ništa popravljala u kući, već bi uvijek zvala majstora. Kaže da majstori u Kini jako malo naplaćuju.

Po dolasku u Hrvatsku je gostovala u TV emisijama.

Za kraj, Rebecca je rekla da je u Hrvatskoj prvi put vozila automobil s ručnim mjenjačem. Kaže da u Kini gotovo svi voze automatik.

Nedavno pričala o navikama Hrvata koje su joj bile čudne

Rebecca je nedavno u videu na TikToku nabrojala i nekoliko hrvatskih riječi i izraza koji joj nikako nisu jasni. Prije toga je pričala o navikama Hrvata koje su joj bile jako čudne kad je došla u Hrvatsku.

"Hrvati jako puno vremena provode s obitelji, to je normalno. Neovisno o tome jesu li obitelji male ili velike, Hrvati uvijek imaju obiteljska okupljanja. Članovi obitelji su jako povezani", rekla je.

Potom je Rebecca ispričala da Hrvati jako vole nogomet. "Njihova ljubav prema nogometu se ne može opisati riječima. Ljudi će prestati raditi što god kako bi gledali utakmicu na ekranu."

"Hrvati rade da bi živjeli, ne žive da bi radili", istaknula je potom tiktokerica. "Hrvati ne vole raditi od ponedjeljka do nedjelje. Draže im je provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima", dodala je. Istaknula je i da Hrvati jako vole odlaske na kavu i da su strastveni pušači.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.