Koliko novca imaju braća Menendez? Otkrivene pojedinosti o nasljedstvu

Foto: Profimedia

Lyle i Erik Menendez trenutno služe doživotne kazne zatvora za ubojstva svojih roditelja, koja su se dogodila 20. kolovoza 1989. godine u obiteljskoj vili u Beverly Hillsu. Međutim, 35 godina kasnije braća Menendez mogla bi dobiti priliku da se njihov slučaj ponovno preispita jer tužitelji u Los Angelesu istražuju nove dokaze. No, mnoge zanima što se dogodilo s bogatstvom njihovih roditelja.

Jesu li braća Menendez naslijedila novac?

Nakon smrti svojih roditelja braća su privremeno preuzela kontrolu nad imanjem svog oca, čija se vrijednost procjenjivala na približno 14.5 milijuna dolara.

U samo šest mjeseci Lyle i Erik navodno su potrošili gotovo milijun dolara na zabave, putovanja i kupovinu. Međutim, nakon uhićenja sedam mjeseci kasnije većina novca iz Joséovog naslijeđa potrošena je na poreze i pravne troškove. Dvije godine prije nego što su braća osuđena na doživotni zatvor, izvještaji su pokazali da je potrošeno 10.8 milijuna dolara iz imanja njihovih roditelja.

Oko polovice tog iznosa otišlo je na pravne troškove, uključujući i troškove odvjetnice Leslie Abramson, koja je tvrdila da su José i Kitty svojoj djeci prouzročili godine emocionalnog i seksualnog zlostavljanja.

Izgubili su pristup imanju

Nakon što su proglašeni krivima za ubojstvo svojih roditelja, braća su izgubila pristup imanju. Prema kalifornijskom zakonu, kada netko bude ubijen, počinitelj ne može profitirati od imanja žrtve, bez obzira na obiteljski odnos. Njihovo trenutno neto bogatstvo nije javno objavljeno, no pretpostavlja se da braća nemaju značajna financijska sredstva, kako piše Hollywood Life.

Čak i kao najnoviji protagonisti serije Ryana Murphyja i Iana Brennana pod nazivom Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, braća vjerojatno neće ostvariti nikakve financijske dobitke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.