Koliko vrijedi milijun pregleda na TikToku? Britanka otkrila koliko je zaradila

Screenshot: TikTok

Tiktokerica Lisa iz Velike Britanije podijelila je koliko je zaradila nakon što je njezin video prikupio više od milijun pregleda. Viralni video dosegao je točno 1.1 milijun pregleda, a Lisa, koja ima preko 55 tisuća pratitelja, na TikToku dijeli sadržaj vezan uz štednju, honorarne poslove i planove za otplatu studentskog kredita.

Uz to, Lisa snima videozapise u kojima otkriva savjete i trikove za online bankarstvo, koji mogu pomoći u štednji i upravljanju budžetom. U njezinom najpopularnijem videu govori o svojim iskustvima s honorarnim poslovima te objašnjava svoje ciljeve vezane uz to.

Koliko je zaradila?

@sidehustlesister How much did I make from my 1 million view video last week? Growing your following to 10k can be a great way to earn extra money through Creator Rewards Programme… its definitely a great addition to my side hustle income each month. #sidehustle #sidehustleideas #creator #income #tiktokgrowth #makemoneywithme ♬ original sound - Lisa | Side Hustles | TikTok

"Zaradila sam 310 funti. Je li to više ili manje nego što ste očekivali?" upitala je gledatelje. Ovaj iznos od 310 funti, što je nešto više od 360 eura, izazvao je različite reakcije. "Prilično sam zadovoljna, iskreno, to je ipak novac zarađen bez puno muke", rekla je Lisa.

Uvjeti zarade

Novac je zaradila izravno od TikToka na temelju broja pregleda na videu. Objasnila je da RPM (prihod po tisuću pregleda) određuje koliko novca zarađujete za svakih 1000 pregleda. Poručila je da za 1000 pregleda ona zaradi oko 56 penija. Da bi se pregledi tiktokera računali za plaćanje, video mora trajati više od minute, gledatelj ga mora gledati najmanje pet sekundi te mora biti prikazan na stranici For You.

Neki su u komentarima bili iznenađeni, očekujući veće iznose. "To je šokantno, mislila sam da će biti oko 1000 funti", "Manje nego što sam mislila, ali ipak dobro", stoji u nekim komentarima. S druge strane, neki su pohvalili njezin uspjeh. "Iskreno, nije loše", "Mislim da je to sjajan iznos! Pretpostavio sam 100-200, tako da je preko 300 fantastično", poručili su joj.

Zarada od TikToka u Hrvatskoj

Tiktokeri u Hrvatskoj trenutno ne zarađuju izravno po broju pregleda na TikToku. TikTok fond za kreatore, koji isplaćuje kreatore na temelju broja pregleda i angažmana, još uvijek nije dostupan u Hrvatskoj. Umjesto toga, hrvatski tiktokeri zarađuju putem suradnji s brendovima, od sponzorstava te korištenja platforme za promociju i prodaju svojih proizvoda ili usluga.

Zarada ovisi o tome koliko su uspješni u privlačenju brendova, a ne izravno o broju pregleda. Influenceri mogu i promovirati proizvode putem affiliate linkova i zarađivati proviziju od prodaje. Tiktokeri podijele link i tako promoviraju proizvode ili usluge drugih tvrtki. Kada netko klikne na takav link i nešto kupi, osoba koja je podijelila link dobiva proviziju od te prodaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.