Komentari nakon koncerta u Veloj Luci: "Unakazili su pjesme, što je ovo?"

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Ne prestaju komentari na koncert u Veloj Luci u čast Olivera Dragojevića. Iako se ovaj projekt, na neki način, održava već šest godina, od same Oliverove smrti, ove godine koncert se našao u fokusu javnosti više nego ikad prije, a mnogi su ga nazvali "pretjerivanjem i cirkusom".

Kritike na račun izvođača

Slični se dojmovi mogu pročitati na društvenim mrežama jutro nakon koncerta koji je u Veloj Luci okupio nekoliko desetaka tisuća ljudi. Kritike se mogu čuti i na račun izvođača te njihovih izvedbi Oliverovih pjesama, a na tapeti se posebno našla Zorica Kondža, kojoj je u jednom trenutku pukao glas.

"Izvođači ove godine su koma", "Oliver ove falševe nije zaslužio", "Svake godine jedva dočekam koncert u čast Oliveru. Tijekom dana slušam Radio Dalmaciju i baš uživam u tim predivnim, svevremenskim pjesmama. Za mene bi bili iznimna čast i odgovornost pjevati njegove pjesme pred cijelom Hrvatskom i zato smatram da se izvođači moraju bolje birati. Moraju biti na visini zadatka i otpjevati pjesme maestralno, kao što je to radio Oliver. Nema smisla nikoga prozivati. Izvođači bi trebali biti svjesni svojih vokalnih mogućnosti i zahtjevnosti izvođenja Oliverove pjesme. Unatoč svemu, ovo je jedan od najljepših događaja u godini. Ne osjećam tugu što Olivera nema, već osjećam kao da je tu…", "Oliveru je neugodno dok gleda kadrove ove parade pijanstva i kiča", pišu Oliverovi fanovi.

"Neke pjesme su unakažene, bolje da prestanu s tim dok još ima vremena da bude dostojanstveno", "Vidjeti i biti viđen, to je moto svega ovoga, od čovjeka koji je živio skromno, skoro samozatajno, ovi prave cirkus u njegovu čast", "Pretjerivanje kao i obično. On je bio drugačiji i to ne bi volio. Njegove pjesme neće nikad umrijeti. A ovo sve je samo lova...", dodali su.

Tko je sve nastupao?

Podsjećamo, deseci tisuća ljudi okupili su se sinoć u Veloj Luci kako bi odali počast Oliveru Dragojeviću na šestu godišnjicu njegove smrti. Na koncertu su pjevali Petar Grašo, Zorica Kondža, Jelena Rozga, Giuliano, klapa Intrade, Dalmatino te zvijezda HRT-ovog The Voicea Martin Kosovec. Gost iznenađenja bio je bivši eurovizijski predstavnik Roko Blažević, a predstavljena je i nova Oliverova pjesma Vrime je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.