Korejske navijačice postale su internetska senzacija, njihov ples osvojio je TikTok

Screenshot: TikTok/YouTube

Korejske navijačice postale su prava internetska senzacija zahvaljujući neobičnoj plesnoj rutini koja osvaja društvene mreže. U videima koji se masovno dijele, navijačice tijekom utakmica prvo ležerno sjede, popravljaju šminku i djeluju nezainteresirano – sve dok ne krene zarazni ritam. Tada ustanu i započnu svoj prepoznatljivi ples.

Ples se zove Pikki Pikki

Ovaj nastup razlikuje se od tipičnog energičnog navijačkog showa s puno akrobacija. Umjesto toga, navijačice zadržavaju hladan i ravnodušan izraz lica dok izvode jednostavne, ali upečatljive plesne pokrete.

Ples se zove Pikki Pikki, a izvode ga navijačice Kia Tigersa iz KBO lige u Gwangjuu. Nazvan je po onomatopeji za škripavi zvučni efekt, a izvodi se kad protivnički igrač fula, što služi kao zabavna provokacija protivničkoj ekipi.

@my._.chuuu0 포카리 마실시간도 없다. '삐끼삐끼' 윤수인(Yoon Soo-in)치어리더#fyp #foryou #cheerleader ♬ 原聲 - my._.chuuu0
@my._.chuuu0 화장하다가 '삐끼삐끼' 고양이 박성은(Park Sung-eun)치어리더#fyp #tiktok #foryou ♬ 原聲 - my._.chuuu0
@kkittyuhh 😭#xyzbca #foryoupage #koreancheerleaders #blowthisup #relatable #wonyoungisim #wony #gwenlomlsᥫ᭡ #somineralᥫ᭡ #Multi #tiktokviral @TikTok Philippines ♬ Korean cheerleaders slaying - graham sa freezer ❄️⛄

Sve je počelo ovog ljeta

Sve je počelo ovog ljeta kada je na YouTubeu osvanuo kratki video navijačice Lee Ju-eun, koji je snimio obožavatelj. Video je brzo postao viralan te je prikupio više od 80 milijuna pregleda. Ubrzo su i druge navijačice počele objavljivati svoje izvedbe istog plesa, što je dodatno proširilo popularnost ovog plesa.

Ova rutina već neko vrijeme postoji u Južnoj Koreji, no sada je postala globalni hit. Mnogi TikTok influenceri i pop zvijezde, poput NFL navijačice Kylie Dickson i pjevačice Olivije Rodrigo, objavili su svoje verzije plesa. Olivia Rodrigo je svojim videom na TikToku prikupila gotovo 30 milijuna pregleda.

@livbedumb

ily korea

♬ som original - Cortes

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.