Koštao je 450 mil. dolara, a postao je superherojski film s najvećim minusom u kinima

Screenshot: Youtube

DC-jev najnoviji superherojski blockbuster The Flash nije izazvao zanimanje publike kakvo se očekivalo, naprotiv, osvojio je titulu filma o superjunacima s najlošijom zaradom na kino blagajnama.

Film je zaradio 261.1 milijun dolara na blagajnama od premijere 15. lipnja, a tijekom prošlog tjedna, dok su filmovi poput Sonyjevog Insidious: The Red Door ostvarili zaradu od 31 milijun dolara na domaćem tržištu, The Flash je uspio zaraditi tek 5 milijuna dolara u 78 zemalja.

Snimanje filma The Flash, redatelja Andyja Mushchiettija, koštalo je Warner Bros oko 200 milijuna dolara, a s troškovima oglašavanja i marketinga taj iznos se penje na oko 450 milijuna dolara, što znači da studio u ovoj fazi očekuje gubitak od 200 milijuna dolara.

 

To je najveći financijski gubitak koji je ostvario neki superherojski film, a da stvar bude još gora za DC i Warner Bros, The Flash je pretekao njihov prethodni film Shazam!: Fury of the Gods u utrci za ne tako željenu titulu.

Sva prošla tri DC filma bila su neuspješna na blagajnama, s procijenjenim gubitkom od 200 milijuna dolara za The Flasha, oko 150 milijuna dolara za Shazam!: Fury of the Gods, a čak ni Dwyane Johnston nije mogao pomoći Black Adamu koji je studiju donio dodatnih 100 milijuna dolara gubitka.

Neuspjeh je pripisan raznim čimbenicima

Neuspjeh The Flasha pripisan je raznim čimbenicima kao što su kontroverze i optužbe na račun glavnog glumca Ezre Millera, relativna nepoznatost lika The Flash i trenutno stanje DC-ja. Uoči snimanja filma Miller je dvaput uhićen i suočen s više pravnih optužbi, uključujući napad i provalu. Iako se glumac prošle godine ispričao u izjavi, na društvenim mrežama bilo je mnogo poziva na bojkot filma.

Film je uspio zaraditi samo 55 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja, dok je, za usporedbu, Avengers: Endgame, superherojski film s najvećom zaradom svih vremena, zaradio nevjerojatne 1.2 milijarde dolara tijekom vikenda prikazivanja.

Očekuje se da će DC objaviti još dva filma o superherojima do kraja godine. Blue Beetle izlazi u kolovozu, Aquaman and The Lost Kingdom u prosincu, a obožavatelji DC-ja nadaju se da će ovi filmovi osvjetlati obraz slavne kompanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.