Kreativni direktor gaming-studija podržao Ruse pa ekspresno dobio otkaz

Foto: Facebook

RUSKO-UKRAJINSKI sukob počinje utjecati i na politike gaming-studija diljem svijeta. Nakon što je renomirani bjeloruski studio Wargaming, koji stoji iza uspješnica poput World of Tanks, zaustavio promociju za ukrajinsko tržište te promijenio prezentaciju i način reklamiranja svoje igre izbacivši snimke tenkova u naletu iz promotivnih videa, krenuli su i otkazi. 

Na meti se našao Sergej Burkatovski, kreativni urednik te franšize koji je na svom Facebook profilu objavio podršku ruskim vojnim operacijama. U postu koji je sad izbrisan izrazio je podršku "armijama Ruske Federacije, Narodne Republike Donjeck i Narodne Republike Luhansk".

Wargaming je promptno reagirao i kazao kako taj stav ni u kojem slučaju ne odražava politiku tvrtke te potvrdio svoju involviranost u pomaganju zaposlenicima iz Kijeva i njihovim obiteljima. 

Ubrzo nakon toga, Burkatovski se ponovo oglasio putem Facebooka. "Prekidam suradnju s Wargamingom", napisao je, a to je i studio potvrdio u mailu PC Gameru. 

"Sergej Burkatovski izrazio je svoj osobni stav na društvenim mrežama koji kategorički ne odražava stav ove tvrtke. Otpušten je i nije više dio Wargaminga", kazao je njihov glasnogovornik.

U međuvremenu, Wargaming se istaknuo svojom donacijom od milijun dolara ukrajinskom Crvenom križu, pridruživši se desecima gaming-studija u podršci ukrajinskim obiteljima, bolnicama i drugim ratom pogođenim Ukrajincima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.