Kris Kristofferson je želio da mu ovi stihovi pišu na nadgrobnom spomeniku

Foto: EPA

Kris Kristofferson, utjecajni američki pjevač, glumac i tekstopisac s nizom hitova kao što su Me and Bobby McGee i Help Me Make It Through the Night, preminuo je u subotu u dobi od 88 godina.

Glasnogovornik obitelji poručio je u nedjelju da je Kristofferson umro okružen obitelji u svom domu u Mauiju, na Havajima, no nije naveo uzrok smrti. 

Bolovao od lajmske bolesti

Krisu je 2016. dijagnosticirana lajmska bolest, nakon što su mu liječnici godinama govorili da ima ili Alzheimerovu bolest ili demenciju. Te je godine za Rolling Stone rekao da pati od iscrpljujućeg gubitka pamćenja. 

Nakon tri tjedna liječenja od lajmske bolesti njegova supruga je rekla da je iznenada bolje iako su i dalje postojali dobri i loši dani.

"Osjećam se sretnim što život traje tako dugo jer sam učinio toliko stvari koje su me mogle izbaciti s puta. Do sada je bilo dobro, a vjerojatno će tako i nastaviti", kazao je glumac i pjevač. 

Želio je Cohenove stihove na spomeniku

Kris je uvijek govorio da zna što želi da piše na njegovom nadgrobnom spomeniku. Želio je prva tri stiha pjesme Leonarda Cohena Bird on a Wire. 

"Kao ptica na žici/ kao pijanac u ponoćnom zboru/ pokušao sam na svoj način biti slobodan", glase ta tri stiha.

Podsjetimo, Kristofferson se probio u glazbeni svijet kao tekstopisac u glavnom gradu country glazbe Nashvilleu - pišući hitove poput Grammyjem nagrađene Help Me Make It Through the Night, For the Good Times i Me and Booby McGee, koji je jedan od posljednjih hitova Janis Joplin.

Početkom 1970-ih, kad se već etablirao kao pjevač, započeo je i glumačku karijeru. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je u filmu Zvijezda je rođena, uz Barbru Streisand, jednom od najpopularnijih filmova 1976.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.