Kuću u Hrvatskoj zovu jednim od najjezivijih mjesta u Europi. Jednom smo ušli u nju

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Povodom Noći vještica, u narednim tjednima predstavljat ćemo vam najjezivija mjesta u Hrvatskoj.

Na listama najjezivijih mjesta Europe redovito se nalazi jedno mjesto u Hrvatskoj. Kako se bliži Noć vještica, tako se ponovno sve više govori o Škrinjarima. Pa zašto je ta kuća stekla tako jezivu reputaciju?

Škrinjari su malo naselje između Vrbovca i Bjelovara u kojem se nalazi ta, navodno, najstrašnija kuća u Hrvatskoj. Naime, prema lokalnim legendama, kuća se smatra ukletom jer je izgrađena na nekadašnjem groblju, što, prema narodnom vjerovanju "budi duše iz njihovog vječnog sna".

Praznovjerja i legende

Zbog toga kruži praznovjerje da mještane obuzima osjećaj nelagode kad se približe kući, a postoje i brojne legende koje kažu da je ondje viđena "sablasna žena bez očiju, duh utopljene djevojčice" ili druge jezive pojave. U kući su ispisane i brojne poruke "upozorenja", a neki ljubitelji paranormalnog čak i po Google Mapsu traže dokaze da kućom "vladaju duhovi".

Najpoznatija je pak priča o dvojici policajaca koja ide ovako: "Policajci su zbog oklade prespavali jednu noć u kući, ali kada su se probudili, bili su potpuno sijedi i bez ikakvog sjećanja o prošloj noći." Zvuči kao sasvim dobar zaplet nekog horora za Noć vještica, zar ne?

Ipak, sudeći prema brojnim praznim bocama alkohola koje se mogu zateći u kući, veća je vjerojatnost da je to razlog "paranormalnih" iskustava.

Naravno, iza svake "paranormalne situacije" uglavnom se krije nešto logično objašnjivo pa mnogi smatraju da su sve ove priče kao rezultat mašte ili pokušaja vlasnika da privuče pažnju zbog financijskih interesa. Međutim priča je otišla toliko daleko da je kuća i dalje napuštena unatoč pokušajima da se proda ili iznajmi.

Mi smo kuću posjetili 2019. godine, ušli smo u nju, ali i u bolnicu Brestovac i vilu Rebar, a u videu pogledajte što smo tamo zatekli.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.