Kušači vina traže prioritet u cijepljenju: Osjeti okusa i mirisa su nam ključni

Ilustracija: Instagram

FRANCUSKI kušači vina žele biti među prioritetnim grupama za cijepljenje protiv koronavirusa jer strahuju da će izgubiti osjet mirisa ako se zaraze.

Istraživanje tamošnjeg Saveza enologa pokazalo je da više od trećine kušača koji su bili zaraženi tvrdi da je zaraza utjecala na njihovu sposobnost da rade svoj posao, prenosi Independent.

Iz Saveza napominju i kako su zabrinuti svi u industriji vina. Primjerice, pojedinci koji su se školovali za enologe morali su prekinuti proces nakon što su se zarazili koronavirusom s obzirom na važnost osjeta okusa i mirisa za taj posao.

Dopis predsjedniku i premijeru

Čelnik Saveza Didier Fages priopćio je kako su poslali dopis i predsjedniku Macronu i premijeru Castexu tražeći da kušači vina budu među prioritetnim skupinama za cijepljenje.

U obrazloženju zahtjeva naveli su da su kušanje odnosno osjeti okusa i mirisa ključni za njihov posao. Kako su to slikovito dočarali, kad enolog izgubi osjet, to je isto kao kad glazbenik nema instrument.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.