Let 3 objavio novi album

Foto: Hrvoje Baudoin/Anis Galijatović/Franko Kelam

Nakon ljetne turneje, uoči subotnjeg koncerta na zagrebačkoj Šalati, Let 3 je objavio novi album ŠČ!, koji uz međunarodnu uspješnicu s ovogodišnjeg Eurosonga predstavlja nove obrade odabranih pjesama iz dugogodišnje karijere riječkog benda.

Album je dostupan na streaming servisima, a uskoro će se naći u prodaji na vinilu, izvijestio je u petak Dallas Records.

Uz Mama ŠČ!, najemitiraniji hrvatski singl u domaćem eteru u prvoj polovici ove godine, album donosi 10 pjesama, od kojih je prva bila objavljena Izgubljeni, gdje je Let 3 ugostio TBF i mariachi bend El combo. Uslijedili su Golub Vaso sa Sinišom Vucom i Sam u vodi s Terezom Kesovijom. 

Zahvaljuju svima koji su surađivali s njima na albumu

S Jedine je obrađena i Drama čiju je novu verziju otpjevala Alka Vuica, te Profesor Jakov kojoj su novo ruho dali Alen Vitasović, ženski zbor Harmonija disonance i El Combo.  

"Sva iskustva su bila lijepa. Tereza Kesovija je naš uzor, obožavamo je i cijenimo. Alka se dobro prilagodila. Sve su to ikone! Pa Vuco, ajme majko mila, pa to je legenda. S njim je najljepše raditi, pa onda Alen Vitasović...

Stvarno im svima veliko hvala i ponosni smo što nas nisu odbili nego su pristali surađivati s nama. Imamo osjećaj da su i oni ponosni što smo nešto napravili zjednički, a to je nešto što bi u ovozemaljskom životu trebalo biti nešto posebno lijepo što zadovoljava ljudsku dušu i srce", rekao je Zoran Prodanović Prlja. 

Prlja je rekao da je album nastao jer neke njihove pjesme zaslužuju da ih se povremeno osvježi i prearanžira, ali i zato što su htjeli surađivati s ikonama i zvijezdama ovih prostora.

"U cijelom procesu nastanka albuma dogodila se i Mama ŠČ! koja je savršeno zaokružila cijelu priču, pa da upoznamo i našu novu publiku s onim što smo radili prije", dodao je.

Više od 100 gostiju na koncertu

Bendu će se na koncertu 2. rujna na zagrebačkog Šalati pridružiti stotinjak gostujućih glazbenika. Sa sekcijom zbora i orkestra radio je Olja Dešić, kao back vokali dolaze Singrlice, brass sekciju vodi Igor Pavlica, a koncert režira Filip Renić. Prlja najavljuje da će koncert na Šalati biti efektan, izvodit će pjesme koje dugo nisu izvodili uživo, uz vizualne efekte, orkestar i zbor.

"Zadužili smo neke ljude koji su se bavili sekcijom zbora i orkestra s kojima radio Olja Dešić, za back vokale smo uzeli Singrlice, a za brass sekciju Igora Pavlicu i njegovu ekipu, dok se Filip Renić uhvatio režije koncerta. Bili smo dovoljno hrabri da mu pružimo šansu i osjećamo da će to biti nešto što nije viđeno.

A za Šalatu mogu reći da ćemo u cijelom spektaklu izvesti pjesme koje stvarno dugo nismo izvodili uživo, pogotovo uz vizualne efekte, popratne stvari - zbor, orkestar, bit će to jako efektno. Nas jako veseli što se uopće možemo igrati s time, a publika će doživjeti nešto što želi doživjeti, da im budu zadovoljena sva čula, uz puno ljubavi, dobre energije i pozitive", kaže Prlja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.