Liječnici iz Singapura: "Prevara partnera ostavlja ozbiljne posljedice na zdravlje"

Foto: Press

Novo istraživanje otkrilo je da bi partnerova prevara mogla ostaviti ozbiljne posljedice na zdravlje. Naime, rezultati istraživanja pokazuju da bi prevara mogla biti povezana s kroničnim zdravstvenim problemima, izvijestili su to liječnici Eunicia Hoy i Vincent Oh sa Singapurskog Sveučilišta društvenih znanosti. 

Oni su nedavno proveli istraživanje kako bi proučili koje su dugotrajne posljedice partnerove nevjere na zdravlje. 

Prikupljali su više vrsta podataka 

Uspoređivali su više vrsta podataka, s otprilike devet godina razmaka između odgovora. Ispitanike se pitalo je li ih partner ikad prevario te su također trebali navesti dugotrajna zdravstvena stanja poput kronične migrene, poremećaja spavanja i problema s plućima. Prikupljeni su i drugi demografski podaci i informacije od obitelji i prijatelja sudionika.

Kada su rezultati analizirani, pokazalo se da su ljudi koji su doživjeli partnersku nevjeru, tvrde liječnici, u većoj mjeri prijavljivali kronične zdravstvene probleme u usporedbi s onima koji nisu doživjeli prevaru.

"Nadali smo se da ćemo otkriti da bi, možda, drugi izvori socijalne podrške barem smanjili kronične zdravstvene probleme nakon prevare. To, nažalost, nije bio slučaj", rekao je Vincent Oh. 

Liječnici u svom radu navode da emocionalni stres koji uzrokuje nevjera može imati učinak i na fizičko zdravlje ljudi, iako također priznaju da je ova tema i dalje nedovoljno istražena, prenosi IFL Science.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.