Liječnik optužen za smrt Perryja izlazi uz jamčevinu, nastavit će rad s pacijentima

Foto: Profimedia

Nedavno je pet osoba uhićeno zbog smrti poznatog glumca Matthewa Perryja. Jedan od njih je liječnik Salvador Plasencia (42), koji je optužen za distribuciju približno 20 bočica ketamina Perryju nekoliko tjedana prije njegove smrti, piše Unilad. 

Tužitelji tvrde da je Plasencia opskrbljivao ketaminom glumca i njegovog pomoćnika Kennetha Iwamasu. Također, tvrde da je za to od njih uzeo 55 tisuća dolara između 20. rujna 2023. i 28. listopada 2023. godine, dana kada je Perry preminuo.

Uhićeni liječnik vraća se na posao

Nakon izvješća da će se Plasencia vratiti na posao, njegov je odvjetnik potvrdio da liječnik zapravo planira ponovno nastaviti svoju liječničku praksu u klinici za hitnu pomoć. Odvjetnik Stefan Sacks nije otkrio više detalja o tome kada će se Plasencia vratiti, izvještava NBC News. Izjasnio se nevinim po jednoj točki optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina, a jamčevina mu je određena na 100 tisuća dolara.

Mora obavijestiti pacijente o sudskom slučaju

Tijekom suđenja sudac je rekao da Plasencia mora istaknuti znak na ulaznim vratima svoje klinike s detaljima o neriješenom sudskom slučaju kako bi obavijestio pacijente koji nisu upućeni u slučaj. Štoviše, njegovi pacijenti moraju potpisati obrazac u kojem navode da razumiju optužbe protiv Plasencije i da mu pri svakom posjetu daju pristanak za liječenje.

Uhićeno je pet osoba 

Podsjećamo, istraga je otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lijek isporučivali Perryju te da su iskoristili njegove probleme s ovisnošću. Osim spomenutog liječnika, uhićeni su i Jasveen Sangha (41), "kraljica ketamina", liječnik Mark Chavez (54) te glumčevi osobni asistenti Kenneth Iwamasa (59) i Eric Fleming (54). 

Prema optužnici, dvojica liječnika isprva su glumcu nabavljala zalihe ketamina, a kada su lijekovi postali preskupi, nabavljao ih je iz drugih izvora, uključujući ženu poznatu kao "kraljica ketamina Los Angelesa".

Optuženi su koristili šifrirani jezik

Državni odvjetnik Martin Estrada otkrio je da je u Perryjevom domu pronađeno 80 bočica ketamina, kao i kokain te druge tablete. Optuženi su koristili šifrirani jezik za označavanje droga.

Jedna tekstualna poruka koju je poslao Salvador Plasencia sadržavala je rečenicu: "Pitamo se koliko će ovaj moron platiti." Policija je istaknula da je Plasencia bio svjestan opasnosti ketamina i nuspojava koje je glumac doživljavao zbog uzimanja tih lijekova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.