Luksuzni brod Queen Anne pristao u Dubrovnik

Foto: Grad Dubrovnik

Najnoviji luksuzni brod tvrtke Cunard Queen Anne, s kapacitetom tri tisuće putnika, u nedjelju je pristao u Dubrovniku uz prigodnu svečanost, izvijestili su iz dubrovačke gradske uprave.

Prigodne plakete razmijenili su kapetanica broda Inger Thorhauge i predstavnici Lučke uprave Dubrovnik, a zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić kapetanici je uručila prijevod Statuta Dubrovačke Republike iz 1272. godine na engleski.

Organiziran je obilazak broda

Uz to, u suradnji Međunarodnog udruženja cruise kompanija (CLIA) i Grada Dubrovnika organiziran je i obilazak broda, s posebnim naglaskom na standardima održivog poslovanja.

"Vrlo nam je važno razumijevanje visokih standarda zaštite okoliša tvrtki koje dovode svoje brodove u naš grad. Kao lokalnoj vlasti nam omogućuje da nastavimo raditi na održivosti i poboljšanju kopnene infrastrukture kako bismo pratili nove tehnologije i smanjili utjecaj na okoliš", izjavila je zamjenica gradonačelnika Tepšić.

OBILAZAK CUNARDOVOG NOVOG BRODA, PRVI JE UPLOVIO DAVNE 1921. Premijerno pristajanje luksuznog 'Queen Anne' u...

Objavljuje Grad DubrovnikNedjelja, 29. rujna 2024.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako je posjet brodu dio stalnih napora Dubrovnika i CLIA-e u promicanju održivog turizma, nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji 2019. godine.

Do kraja godine očekuje se oko 550 tisuća putnika u Dubrovniku

Zamjenica glavnog direktora CLIA Europe Julie Green istaknula je Dubrovnik kao grad primjer.

"Ono što je postignuto u Dubrovniku pokazuje važnost postojanja vizije za održivi turizam. Suradnički pristup i praktične mjere donijeli su rješenja, uključujući poboljšane turističke tijekove, za dobrobit stanovnika i posjetitelja. Naše partnerstvo s Gradom nešto je na što smo ponosni kao industrija i pohvaljujemo njihov program Poštujmo grad. Radujemo se nastavku našeg angažmana kao dijela naše predanosti odgovornom turizmu", rekla je Green.

"Zadovoljni smo što smo na svom novom brodu Queen Anne ugostili predstavnike Grada Dubrovnika. Ovo je važan trenutak u našem odnosu s Gradom, koji je započeo Cunardovim prvim posjetom broda Pannonia 1921. godine. Čak i nakon više od stotinu godina Dubrovnik nastavlja oduševljavati i impresionirati naše goste svojom zadivljujućom ljepotom i bogatom kulturnom baštinom. Ponosni smo što grad uključujemo u svoje plovidbe i radujemo se mnogim budućim posjetima“, rekla je predsjednica Cunarda Katie McAlister.

Putnici s broda Queen Anne dočekani su nastupom Folklornog ansambla Linđo i izvedbom tradicionalnih hrvatskih plesova. Do kraja godine u Dubrovniku se očekuje oko 550 tisuća putnika s oko 400 uplovljavanja brodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.