Lupino donirao tri slike za školovanje djevojke iz obitelji skromnijih mogućnosti

Foto: Stephan Lupino

Stephen Lupino sinoć je otvorio izložbu u Svetom Križu Začretju. Izloženi su njegovi kipovi i novije slike, ali i fotografije nastale u vremenu kada je vladao njujorškim noćnim životom. 

"Lupinizam by Stephan Lupino predstavlja životni vijek posvećen umjetnikovoj neoekspresionističkoj umjetnosti, izraženoj kroz različite medije. Lupinov rad je strastven i energičan, vođen njegovom željom da uhvati nijanse slučajne, prolazne prisutnosti čovječanstva na zemlji i njegovom osobnom borbom da pomiri svoja duhovna uvjerenja", stoji u opisu izložbe na čijem otvorenju su se pojavili brojni Lupinovi prijatelji, ali i imena iz javnog života poput Zdenke Kovačiček.

Izložbu je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, a pojavio se i načelnik općine Sveti Križ Začretje Marko Kos. Danijel Likar održao je uvodni govor.

Kao i svaka Lupinova izložba, i ova je bila dobrotvornog karaktera. Umjetnik je čak tri svoje slike poklonio novopečenoj studentici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Mateji Škalec, lokalnoj djevojci koja dolazi iz obitelji skromnijih mogućnosti. Prihod od prodaje te tri fotografije ići će za Matejino školovanje.

Inače, Lupino se za izložbu pripremao u Zadru gdje je uživao na odmoru posljednjih dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.