Lupino održao radionicu za mlade u BiH te posjetio djecu s teškoćama u razvoju

Foto: Stephan Lupino

Stephan Lupino ovog je tjedna u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu održao radionicu na temu Art fotografija u digitalno doba te izazvao ogroman interes.

Radionica je održana u sklopu Mediteran Film Festivala i Foruma Mladi kroz granice, a organizirao ju je Ured Vlade Županije zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA. Okupio se veliki broj mladih kojima je Lupino govorio o svojim počecima u New Yorku, gdje je fotografirao noćni život. "Meni je cilj da mladi ljudi shvate da moraju biti svoji i razmišljati svojom glavom", kaže Lupino nakon radionice. 

U Hercegovini se zadržao nekoliko dana pa je posjetio i dom Marija - naša nada, također u Širokom Brijegu, gdje je fotografirao štićenike, djecu s teškoćama u razvoju. Fotografije će biti prodane u humanitarne svrhe, kao što Lupino radi već godinama.

Izložba u Belišću

Podsjećamo, Lupino je sredinom rujna u Belišću otvorio novu izložbu humanitarnog karaktera, koja je dio programa ovogodišnje Belišćanske zlatne jeseni.

Organizatori izložbe su Grad Belišće i Muzej grada Belišća. Izložba pod nazivom Umjetnost paralelnih svjetova bit će postavljena do 31. siječnja sljedeće godine. U sklopu izložbe Lupino je već tradicionalno donirao nekoliko djela u humanitarne svrhe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.