Macron potrošio skoro 475.000 eura na večeru s kraljem Charlesom, evo što su jeli

Foto: EPA

Francuski predsjednik Emmanuel Macron potrošio je skoro 475.000 eura na raskošnu večeru za kralja Charlesa i kraljicu Camillu prošle godine, čime je napravio "veliku rupu" godišnjem budžetu, prenosi Independent.

Macron je u rujnu prošle godine priredio raskošnu večeru u Dvorani ogledala dvorca Versailles za britanskog kralja i njegovu suprugu, a na meniju su se našli plavi jastog, kao i veliki izbor francuskih i engleskih sireva, piše Independent pozivajući se na najviši francuski revizorski sud.

Na večeri bili Hugh Grant i Mick Jagger

Ta je večera koštala ukupno 474.851 eura. Večeri su među ostalima prisustvovali glumac Hugh Grant, muzičar Mick Jagger i nogometni trener Arsen Wenger.

U međuvremenu, u želji da uvjeri New Delhi da kupi više francuskih podmornica i borbenih aviona, Macron je organizirao i svečanu večeru u čast premijera Narendre Modija u Louvreu u srpnju 2023., koja je koštala 412.000 eura, rekao je revizor.

S obzirom i na povećanja troškova predsjedničkih putovanja u inozemstvo, uz veću potrošnju na državne prijeme, troškovi ureda predsjednika narasli su za 6.5 posto prošle godine, ostavljajući proračunski manjak od 8.3 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.