Majka četvero djece dobila novi osmijeh, evo što će prvo učiniti

Foto: Press

ZDRAVI zubi i lijep osmijeh svima znače puno. Oni su ogledalo svakog čovjeka i nešto što prvo primjetimo na osobi. Često je loša dentalna situacija razlog nezadovoljstva i manjka samopouzdanja. Upravo tako se osjećala i Jasmina Hudak, 39-godišnja majka četvero djece iz Varaždina, posljednja je dobitnica ovogodišnjeg dentalnog makeovera Štimac centra dentalne medicine.

Loši zubi, nedostatak zuba i općenito loša dentalna situacija nažalost vrlo su čest problem u Hrvatskoj. Prema nekim istraživanjima, čak svaka treća osoba pati od nedostatka jednog ili više zubi i u prosjeku minimalno godinu dana se ne odlučuje potražiti rješenje za nedostatak zuba. Razlozi neodlaska stomatologu su mnogobrojni, no najčešće se spominju strah, sram i nedostatak financija. Upravo su to razlozi zbog kojih je i Jasmina odgađala svoj odlazak stomatologu.

STRAH I SRAM JAČI SU OD PROBLEMA GUBITKA ZUBI

Jasmina nije izgubila zube preko noći, već su se oni kvarili i ispadali kroz duži niz godina, a osobito u vrijeme kada je bila trudna.

Što je više vremena prolazilo, to je Jasmina bila u sve većem strahu, ali i osjećaju srama. Strah od stomatologa, ali i sram te strah od osuđivanja odgađali su njezin posjet stomatologu što je na kraju rezultiralo gubitku velikog broja zubi, ali i uništenjem preostalih zubi u ustima.

“Volim društvo. Volim se smijati, zabavljati i igrati sa svojom djecom. Nažalost zbog velikog straha nisam posjećivala stomatologa, a zbog srama sam se zatvorila u svoja četiri zida i izbjegavala društvo. Teško je pogledati se u ogledalo s ovakvim zubima, a kamoli još dopustiti ljudima da te takvu gledaju."

KVALITETNO I TRAJNO DENTALNO RJEŠENJE

Kod nedostatka zubi teži se trajnom rješenju koje osobi može omogućiti normalne funkcije kao što je žvakanje. Danas se, kao trajno, kvalitetno i fiksno rješenje nameću zubni implantati, koji u potpunosti preuzimaju ulogu prirodnih zubi. Baš zato, svaka osoba se doslovno preporodi nakon ugradnje implantata, saznali smo od Filipa Štimca, dr.med.dent., oralnog kirurga iz Štimac centra dentalne medicine.

"Jasmina je vrlo draga i skromna gospođa koja nam je došla u velikom strahu i s vrlo lošom situacijom u usnoj šupljini. Nakon pregleda i detaljne dijagnostike, željeli smo najprije spasiti zube koji se daju spasiti. Paralelno s liječenjem ugradili smo zubne implantate, a naposljetku izradili potpuno keramičke zubne mostove koji su trajno fiksirani na zubne implantate. Cilj je bio zadovoljiti funkcionalnu, ali i estetsku komponentu kako bi se gospođa Jasmina mogla smijati od uha do uha dugi niz godina", rekla nam je Elena Štimac, dr.med.dent., koja je, kao dio stručnog tima koji je radio na ovom slučaju, zaslužna za Jasmininu transformaciju života.

UZ NOVI OSMIJEH DO SAMOPOUZDANJA

Novi zubi i novi osmijeh koji je Jasmina dobila zahvaljujući ugradnji implantata i izradi zubnog mosta dali su joj novo samopouzdanje i elan da okrene novu stranicu u životu. Sada se može vratiti svojim svakodnevnim obavezama s osmijehom na licu i bez osjećaja srama izaći u društvo.

Kako je cijelo iskustvo doživjela Jasmina najbolje pokazuje njezin komentar: "Osjećam se fenomenalno! Mogu jesti, imam osmijeh i zube. Jednostavno nevjerojatno. Nisam osjećala nikakvu bol, svi su bili vrlo pažljivi i susretljivi i mogu samo reći veliko hvala. Sada jedva čekam vidjeti svoju dječicu i smijati se od uha do uha, a prvo što ću učiniti je pošteno se najesti."

Jasmina je napravila prvi korak i obratila se stručnjacima za pomoć te tako postala još jedno sretno lice koje je iz Štimac centra dentalne medicine izašlo s osmijehom.

Ako i vas muče slični problemi, obratite se stručnjacima putem ovog OBRASCA ili telefonskim putem na broj 01/3633-602 i saznajte njihove preporuke!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.