Majka tvrdi da ima genijalan trik kako se riješiti opekotina od sunca u samo pola sata

Foto: Facebook

KUĆANICA iz Teksasa postala je hit zbog metode za koju tvrdi da ublažava opekotine od sunca.

Cindie Allen-Stewart (34) tvrdi da je crvenilo na koži ublažila pjenom za brijanje s mentolom, a fotografije i opis njezinog tretmana postale su viralne te ih je podijelilo više od 220 tisuća korisnika Facebooka.

"Nanesite pjenu za brijanje s mentolom na mjesto s opekotinama i ostavite tako 30 minuta. Osjetit ćete izvlačenje topline iz kože. Nakon 30 minuta, pjena će izgledati kao da se otopila i bit će osušena. Na dijelu gdje imate opekotine osjećat ćete hladnoću, a to je dobar znak", objašnjava.

"Obično je potrebno nekoliko dana od početka do kraja procesa, no odmah ćete osjetiti izvlačenje topline iz kože i bit će vam lakše", objašnjava te dodaje kako mora biti riječ o pjeni s mentolom, bilo kojeg brenda.

"Nakon toga isperite pjenu mlakom ili hladnom vodom. Ako opekotina nije nestala, ponovite sljedeći dan", objašnjava.

Tu metodu joj je, kako kaže, otkrila svekrva koja ju je čula od svog doktora prije 40-ak godina. Kaže i da nikad nije očekivala toliku pažnju. Ipak, svima preporučuje nanošenje kreme za sunčanje prije izlaganja sunčevim zrakama kako do opekotina ne bi ni došlo.

A da pjena za brijanje zaista pomaže, potvrdila je i dermatologinja Jessica Krant, piše Huffington Post. "Pjena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge kemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplinu iz opekotina jer brzo isparava pa je oporavak mnogo brži", kaže doktorica Krant.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.