Splitski restoran Duje, u vlasništvu Marka i Iris Livaje, otkazuje suradnju nekim domaćim vinarima. Zbog visokih cijena odlučili su potražiti alternative.
"Dragi gosti, nakon povećanja cijena vina pojedinih domaćih vinara, odlučili smo se pronaći alternativu te se u narednom periodu okrećemo stranim vinima jednake kvalitete po višestruko nižim cijenama. To ne znači da ne cijenimo domaće, nipošto, ali uvijek smo se trudili biti pristupačni svakome od Vas, te ćemo tako činiti i ubuduće.
Domaći vinari koji su u ovim teškim vremenima inflacije ostali u cijenama koje su za svih primjerene i dalje će biti naši partneri, no ostalima se moram zahvaliti na dosadašnjoj suradnji, te im poželjeti sreću i uspjeh", objavljeno je na Instagram stranici restorana.
Iris i Marko vijest su objavili dan prije bojkota trgovina u Hrvatskoj koji su ljudi inicirali zbog previsokih cijena.
Restoran postoji preko 30 godina
Podsjećamo, splitski restoran Duje nalazi se na Gripama, u neposrednoj blizini košarkaške dvorane i postoji preko trideset godina.
Ovaj restoran dospio je u medije u ljeto 2023. godine kada je objavljeno da su ga preuzeli supružnici Iris i Marko Livaja, i to od prijašnjeg vlasnika, poznatog splitskog ugostitelja Marija Matijaševića. Danas su u suvlasništvu s obitelji Topalušić. Restoran je okružen dijelovima nekad velebnog, a danas prilično zanemarenog kompleksa Gripe.
Unutrašnjost restorana danas je, nakon renovacije koja je napravljena prilikom preuzimanja, u potpunom kontrastu s vanjštinom te je, iako postoji terasa s danjim svjetlom u cijeloj vertikali prostora, većina ipak fokusirana na unutarnji prostor na nekoliko levela, koji nema direktan izvor dnevnog svjetla. Mramorne plohe, ogledala i strateški raspoređena svjetla, stalak za pršut (s pršutom) i vitrina s vinima dominiraju prostorom.
>>Bili smo u Livajinom restoranu i saznali što on tamo najčešće jede