Masovno se preprodaju ulaznice za Sheeranov koncert u Zagrebu, provjerili smo zašto

Foto: Profimedia/Facebook/Index Oglasi

U subotu navečer na zagrebačkom Hipodromu nastupa Ed Sheeran. Njegov prvi koncert u Hrvatskoj izazvao je veliko zanimanje, a mi smo od organizatora pokušali doznati koliko je još ulaznica za open air koncert ostalo i po koliko se prodaju po Facebook Marketplaceu te na Index Oglasima

"Bit će oko 70 tisuća posjetitelja. Ostalo je još jako malo ulaznica, i to samo za sjedenje, za tribine. Hipodrom može primiti pola milijuna ljudi, tako je bilo kad je papa Ivan Pavao II. došao. Ako gledate Pepperse, Metallicu i Eda Sheerana, Ed je prodao duplo više ulaznica od Metallice i Peppersa. Na Hipodromu su bili još i Rolling Stonesi, na čijem je koncertu bilo 80 tisuća ljudi", rekla je krajem srpnja Sanja Ajdinovski iz Outboxa, agencije zadužene za promociju koncerata.

"Ovo je drugi najprodavaniji koncert u Hrvatskoj", dodala je. Inače, organizator koncerta je austrijska tvrtka Barracuda. Na pitanje koliko je još ulaznica ostalo organizatori nam nisu odgovorili.

Facebook Marketplace

Na Facebook Marketplaceu najjeftinije ulaznice koštaju 40 eura i uključuju stajanje. Ima i onih koji prodaju dvije karte za 180 eura, također za stajanje, dok neki prodaju kartu za sjedenje po 90 eura. 

Korisnik iz Slovenije prodavao je četiri karte za parter, cijena jedne je 79 eura, no ako kupite dvije, cijena je 150 eura, a ako kupite sve četiri, cijena je 280 eura.

Ima i onih koji svoje karte za tribine preprodaju za 200 eura.

"Rodila sam, zato ne mogu na koncert"

Jedna žena nam je objasnila zašto ne ide na koncert: "Rodila mjesec prije, ne mogu ostaviti bebu."

"Neplanirano mi je pomaknut godišnji odmor, pa neću biti u Zagrebu na datum koncerta", kazala je druga.

"Ulaznicu prodajem jer su me zadesile neke druge obaveze, a i nisam baš toliki fan da će mi biti posebno žao što neću ići na koncert. Ulaznicu sam kupio malo naglo jer volim vidjeti te svjetske turneje kod nas, pa kao - žao mi je propustiti priliku", objasnio je treći.

"No činjenica da je u pitanju Hipodrom, a ne Arena, olakšava mi odluku. Vidim da se na veliko preprodaju kupljene ulaznice pa se već sada mirim da ću ipak otići na koncert", dodao je. "Kupili smo zabunom višak karata te ih sada prodajemo", kaže još jedan.

Index Oglasi

Na Index Oglasima se također prodaju karte za koncert. Jedan korisnik iz Zagreba prodaje četiri karte za stajaća mjesta. Platili su ih 90 eura, navodi, a sada ih preprodaje za 50 eura po karti. Kao razlog naveo je: "Kao ekipa odlučili smo se za drugačije planove i nećemo biti u Zagrebu."

Jedan Zagrepčanin također prodaje četiri karte za stajaći dio, a cijena po karti je 80 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.