Matt Damon želi da se postavi spomenik Robinu Williamsu u Bostonu: Svidjelo bi mu se

Foto: Press

Prošlo je deset godina od smrti Robina Williamsa, a njegov kolega iz filma Dobri Will Hunting, Matt Damon, ponovno je počeo pričati o ideji postavljanja skulpture glumca u Boston Public Gardenu. Naime, na klupi u tom parku snimljena je kultna scena iz filma, piše Boston Globe koji je prenio glumčev intervju.

Scena u kojoj psiholog Sean Maguire, kojeg je glumio pokojni Williams, govori Willu (Damonu) da usprkos svim njegovim knjiškim znanjima nikada nije istinski živio donijela je Williamsu Oscara za najboljeg sporednog glumca 1998. godine.

Smatra da bi spomenik bio snažna poruka ljudima

Damon misli da bi postavljanje brončane statue Robina Williamsa baš u Public Gardenu bilo prikladno priznanje glumcu i snažna poruka ljudima koji se bore s mentalnim zdravljem. “Ako si usamljen, možeš sjesti pokraj kipa, što mi se čini kao dobra ideja. To bi bila najljepša instalacija i počast Williamsu, a mislim da bi mu se to svidjelo.” Dodao je da se nada da će se njegov prijedlog jednom ostvariti.

Nakon smrti Williamsa pokrenuta je peticija

Klupa uz jezero u parku Boston Public Garden, na kojoj je snimana scena, postala je improvizirani spomenik. Nakon smrti Williamsa, pokrenuta je peticija koja je prikupila više od 16.000 potpisa za postavljanje statue u park, a neprofitna organizacija Friends of Public Garden tada je, vrlo pristojno, odbila ideju.

Podsjećamo, u službenom priopćenju mrtvozorničkog ureda u Marin Countyju, u Kaliforniji, stoji da je Robin Williams počinio samoubojstvo. Glumac se prije smrti borio s Parkinsonovom bolešću, velikom anksioznošću i paranojom.

U njegovoj krvi nije pronađen alkohol, no uz njegovo mrtvo tijelo pronađen je lijek za shizofreniju, bipolarni poremećaj i depresiju, koji mu je doktor prepisao tjedan dana prije tragičnog događaja. Objesio se remenom u svom domu u Marin Countyju 11. kolovoza, a na njegovim zapešćima pronađeni su tragovi posjeklina, koje si je napravio džepnim nožićem.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.