Matthew Broderick prisjeća se Jamesa Earla Jonesa: "Jedan od najboljih"

Foto: EPA

Glumac Matthew Broderick odao je počast preminulom kolegi Jamesu Earlu Jonesu. Njih su dvojica surađivali na Kralju lavova - James je dao glas Mufasi, a Matthew Simbi. 

Matthew je za magazin People rekao da mu je nevjerojatno drago što je imao priliku raditi s njim. 

"Tako sam sretan što sam imao priliku raditi s Jamesom Earlom Jonesom. Glumio mi je oca, mog kralja. S vremena na vrijeme susreo sam se s njim tijekom godina i uvijek sam bio tako oduševljen što ga vidim", rekao je Broderick. 

"Veliki američki glumac"

Kaže da je Jones bio jako otvorena osoba s velikim osmijehom na licu.

"Sjajno je slušao. Daleko je bio od onoga što si možete zamisliti zbog njegovog strogog, kraljevskog, prekrasnog glasa", rekao je te dodao da ne može odabrati koja mu je Jamesova najdraža uloga jer je imao toliko sjajnih izvedbi. 

"Jedan od najboljih u svojoj ili bilo kojoj generaciji", kaže. "Veliki američki glumac."

Film Kralj lavova režirali su Rob Minkoff i Roger Allers. Minkoff kaže da je Jones ostavio neizbrisiv trag u svijetu kazališta, filma i animacije.

"Njegov portret Mufase bio je apsolutno savršen, podučavao je generaciju što je očinstvo. Siguran sam da će njegov snažan glas nastaviti tutnjati našim dnevnim sobama, održavajući njegov duh na životu. On živi u svima nama", rekao je Minkoff. 

Podsjetimo, James Earl Jones (93), jedan od najprepoznatljivijih glasova u filmskoj industriji, preminuo je u svom domu. Jones je najpoznatiji po tome što je dao glas Darthu Vaderu u Ratovima zvijezda te Mufasi u Kralju lavova. Mnogi su zapamtili i njegovu izvedbu u Konanu Barbarinu, gdje je igrao lik Thulse Dooma. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.