Meksikanka (23) postala je prva odvjetnica na svijetu s Downovim sindromom

Screenshot: NTR TV/YouTube

Ana Victoria Espino De Santiago nedavno je ispunila svoj najveći san. Naime, diplomirala je pravo na Benemerita Universidad Autonoma de Zacatecas u Meksiku i tako postala prva odvjetnica s Downovim sindromom, piše magazin Social Diary.

Ana Victoria rođena je 1999. godine i unatoč ograničenjima odlučno je prkosila društvu koje je sumnjalo u njezine mogućnosti. Djevojka je nadmašila očekivanja dokazavši da njezino stanje nije prepreka za postizanje akademskih i profesionalnih ciljeva.

Voli umjetnost

Od malih nogu Ana je dobivala veliku podršku roditelja koji su njegovali kulturu obrazovanja, a njezin akademski put definirala je odlučnost. Pohađala je Institut Ana Sullivan za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Bavila se i slikanjem te je svoje radove izlagala na raznim izložbama.

Želi se boriti protiv diskriminacije osoba s poteškoćama

Ana Victoria velika je zagovornica prava osoba s invaliditetom, često sudjeluje na raznim tribinama i kongresima te se bori za društvenu ravnopravnost osoba s poteškoćama. Namjerava ući i u politiku, želeći postati kongresnica usmjerena na borbu protiv diskriminacije.

Svojom diplomom pridružila se popisu osoba s Downovim sindromom koje su postigle velike uspjehe, poput Pabla Pinede, glumca i prvog europskog diplomanta s ovim sindromom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.