Melania Trump o odrastanju u Sloveniji: Skijali smo na Alpama, ljetovali u Hrvatskoj

Foto: EPA

Bivša prva dama SAD-a Melania Trump objavila je memoare u kojima je, između ostalog, govorila o svom odrastanju u Sloveniji. U knjizi negira da joj je otac bio komunist te otkriva da se sa šest godina počela baviti modelingom.

U memoarima je opisala svoje odrastanje u malom mjestu Sevnica u Sloveniji kao sretno. Njezina majka Amalija bila je krojačica koja je odrasla na farmi, a otac Viktor prodavač automobila. Vodili su nju i sestru Ines na koncerte Eltona Johna i Tine Turner kako bi se osjećala "povezanijom sa susjednim zemljama Italijom i Austrijom", piše Daily Mail.

Prisjetila se incidenta

No dogodio se i incident kad im je 1978. UDBA pretresla dom zbog "sumnjivog načina života" njezina oca. Kaže da su tražili dokaze kriminalne aktivnosti nakon što ga je netko prijavio.

"Susjed, možda kolega ili čak navodni prijatelj vlastima je prijavio vozni park mog oca. Moj otac nikad nije proglašen krivim za zločin i nikad nije bio zatvoren", rekla je.

Napala je sve koji su njenog oca prozvali komunistom rekavši da to "ne odražava njegova politička uvjerenja" i da je članstvo u stranci bilo obavezno. 

"Njegova pripadnost Komunističkoj partiji bila je obvezna budući da je stranka uvela automatsku mjesečnu isplatu dijela njegove plaće", tvrdi Melania te piše da iako su njeni roditelji proživjeli značajne političke događaje, sami nisu bili posebno politički aktivni. 

Ljetovali su u Hrvatskoj

"Dok sam odrastala, osjećala sam se više povezanom s našim susjedima u Italiji ili Austriji nego s drugim komunističkim zemljama u istočnoj Europi", nastavila je. U knjizi sugerira da su dobro živjeli.

"Moja obitelj, kao i mnoge druge, napredovala je zahvaljujući ambiciji, odlučnosti i snažnoj radnoj etici mojih roditelja", napisala je Melania. Otkrila je da su skijali po Alpama i ljetovali na hrvatskoj obali.

"Unatoč životu u regiji koja se često smatrala odvojenom od ostatka svijeta, bili smo sretni što smo imali priliku putovati i istraživati ​​različite kulture", kaže.

Obitelj si je mogla priuštiti privatnu dadilju, za koju se Melania prisjetila da je pekla prekrasne rođendanske torte. 

"Bezbrojne priče su o mom djetinjstvu objavljene, ali često su krive, oslikavaju turobnu i netočnu sliku mog odrastanja. Zaista, moje djetinjstvo bilo je ispunjeno srećom, ljepotom i pozitivnošću, daleko od tipične priče djevojčice odrasle u komunističkom društvu", napisala je.

Prisjetila se da joj je jedan od najljepših osjećaja iz djetinjstva bio kad je njezin tata dovezao kući "prekrasni francuski Citroen Maserati" kad je imala sedam godina, a opisala ga je kao najljepši automobil koji je ikad vidjela.

"Još uvijek se sjećam uzbuđenja sjedeći iza svog oca, upijajući svaki trenutak. Bila je to čista avantura, veza stvorena na otvorenoj cesti i okus slobode", piše Melania.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.