Memoari Matthewa Perryja šokirali su svijet. Ovo su najšokantnija priznanja iz knjige

Foto: Shutterstock

Zvijezda serije Prijatelji Matthew Perry preminuo je u dobi od 54 godine, a mnogi se sada ponovno osvrću na memoare Friends, Lovers and the Big Terrible Thing koje je objavio gotovo točno godinu dana prije smrti.  

U njima je Perry pisao o svojim vezama i vremenu koje je proveo u hit sitcomu koji ga je proslavio. Međutim, glumac je također opisao svoju ovisnost o alkoholu i drogama, koja je rezultirala time da je 15 puta bio na odvikavanju i na rubu smrti.

Ovo je sedam najvećih otkrića iz Perryjevih memoara:

Drogiranje tijekom snimanja Prijatelja

U svojim memoarima ispričao je cijelu životnu priču, uspone i padove te borbu s ovisnošću. U knjizi je opisao da mu je zbog droge jednom prilikom puknulo debelo crijevo, zbog čega je dva tjedna bio u komi i pet mjeseci u bolnici. 

Prvi put je probao tabletu za bolove nakon ozljede na jet-skiju. Poslije toga ovisnost o tabletama postala je sve jača te je znao popiti 55 Vicodina dnevno. Kaže da su ljudi mogli prepoznati u kakvoj fazi je njegova ovisnost po kilaži i dlakama na licu dok je snimao Prijatelje.

"Možete pratiti putanju moje ovisnosti po težini od sezone do sezone. Kad sam deblji, to je alkohol. Kad sam mršav, to su tablete. Kad imam kozju bradicu, to je puno tableta", napisao je.

Priznao je i da je jedno vrijeme pretresao kupaonske ormariće po tuđim kućama u nadi da će pronaći lijekove.

Jennifer Aniston ga je suočila s njegovom ovisnošću

Na vrhuncu njegove ovisnosti kolegica iz Prijatelja Jennifer Aniston suočila ga je s problemom. "Znam da piješ", prisjetio se Perry kako mu je Aniston rekla.

"Biti suočen s Jennifer Aniston bilo je porazno. I bio sam zbunjen. 'Kako znaš?' rekao sam. Nikad nisam radio pijan. Pokušavao sam to sakriti. 'Možemo to namirisati', rekla je, na neki čudan način, ali pun ljubavi, a množina 'mi' pogodila me poput malja", napisao je Perry.

Veza s Julijom Roberts

U svojoj knjizi ispričao je i kako se udvarao slavnoj glumici Juliji Roberts, a otkrio je i zašto je prekinuo s njom.

Perry je ispričao da je njihova romansa započela nakon što je glumica pozvana da se pojavi u sitcomu 1995. Producenti su ga zamolili da je kontaktira nakon što je ona rekla da će uzeti gostujuću ulogu samo ako može biti u priči s njegovim likom, Chandlerom Bingom.

"Tada sam joj poslao ruže i na papir napisao: 'Jedina stvar koja je uzbudljivija od šanse da ćeš sudjelovati u showu je što napokon imam izgovor poslati ti cvijeće.' Ne samo da je Julia pristala raditi u showu nego mi je poslala i dar - poslala mi je mnoštvo peciva", rekao je Perry.

Njezin pristanak da glumi u posebnoj epizodi serije Prijatelji potaknuo je ono što je Perry kasnije opisao kao tromjesečno udvaranje svakodnevnim faksovima dok je radila na filmu u Francuskoj. Kad je počelo snimanje epizode, već su bili par. U svojoj autobiografiji Perry je otkrio da su razmijenili stotine poruka u danima prije nego što je e-pošta postala uobičajena.

"Tri ili četiri puta dnevno sjedio bih kraj svog faksa i gledao kako papirić polako otkriva njezino sljedeće pismo. Bio sam toliko uzbuđen da bih nekad trčao kući sa zabava na kojima sam se družio s drugim ženama vidjeti je li stigao novi faks", kazao je glumac i otkrio da je Juliju ostavio samo dva mjeseca nakon što se pojavila u seriji jer je mislio da nije dovoljno dobar za nju.

Bizarni komentari o Keanuu Reevesu

Jedan iznenađujuć detalj iz Perryjeve autobiografije bili su komentari o Keanuu Reevesu. Perry je više puta postavljao pitanje "zašto drugi glumci umiru dok je Reeves još živ".

"Zašto su originalni mislioci poput Rivera Phoenixa i Heatha Ledgera umrli, ali Keanu Reeves još uvijek hoda među nama?" napisao je.

Međutim, kasnije se ispričao za komentare, rekavši u izjavi: "Zapravo sam Keanuov veliki obožavatelj. Samo sam slučajno odabrao ime, moja greška. Ispričavam se. Umjesto toga trebao sam upotrijebiti svoje ime."

Njegova iskustva na rubu smrti

Perryjeva ovisnost nastavila se nakon Prijatelja, a glumac je objasnio da je prije četiri godine, kada je imao 49 godina, "skoro umro". Debelo mu je crijevo puklo zbog prekomjerne upotrebe opioida, nakon čega je proveo dva tjedna u komi, pet mjeseci u bolnici i devet mjeseci koristeći vreću za kolostomiju.

Njegovoj obitelji je rečeno da ima "dva posto" šanse za život. Nekoliko godina kasnije Perry je ponovno bio nadomak smrti nakon što mu je srce prestalo kucati na pet minuta. U to je vrijeme bio na rehabilitaciji u Švicarskoj, ali je lagao svojim liječnicima da ima jake bolove u želucu kako bi mu prepisali hidrokodon, opioid koji se koristi za ublažavanje bolova i kao lijek protiv kašlja.

Perry je zaista i trebao na operaciju koja bi mu ublažila bolove, ali je noć prije operacije uzeo hidrokodon koji mu je, u kombinaciji s anestetikom propofolom tijekom zahvata, zaustavio srce na pet minuta.

Zaljubljenost u Jennifer Aniston

Prije početka snimanja kultne serije Prijatelji Matthew je upoznao Jennifer, u koju se odmah zaljubio, a pomislio je da i ona isto osjeća prema njemu. Kada je dobio dva posla u jednom danu, u emisiji Haywire te u sitcomu, prva osoba koju je nazvao kako bi s njom podijelio sretnu vijest bila je Jennifer.

"Prisjećajući se prošlosti, bilo mi je jasno da je zbog toga pomislila da mi se previše sviđa ili je sve shvatila na pogrešan način, a ja sam samo pogoršao stvari time što sam je pozvao na dejt. Odbila je, ali je rekla da mi želi biti prijateljica. Ja sam sve zakomplicirao rekavši: 'Ne možemo biti prijatelji'", napisao je Perry u knjizi.

Naposljetku su oboje dobili glavne uloge u seriji Prijatelji, a Perry je priznao da se njegova zaljubljenost nije smanjila i da mu je zbog toga snimanje bilo uistinu teško.

"Prilično rano tijekom snimanja Prijatelja shvatio sam da mi se još uvijek jako sviđa Jennifer. Naši pozdravi i rastanci postali su neugodni. A onda bih se zapitao: 'Koliko dugo mogu gledati u nju? Jesu li tri sekunde predugo?'" opisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.