Mesićeva kći bila na premijeri filma u Zagrebu, ne ide često po javnim događanjima

Foto: Goran Mehekek/CROPIX/Matija Habljak/PIXSELL

BROJNI poznati Hrvati i Hrvatice pojavili su se na zagrebačkoj premijeri filma Svemu dođe kraj, redatelja Rajka Grlića. Na crvenom tepihu je snimljena i kći bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, Saša Mesić. 

Odjenula je crnu haljinu, a pozirala je s episkopom Jovanom Ćulibrkom. 

Stipe uz Sašu ima i kćer Dunju, a dobio ih je sa suprugom Milkom Mesić. 

Na premijeri je bio i predsjednik Zoran Milanović, koji je pozirao s Grlićem. Među okupljenima je bilo i mnogo poznatih domaćih parova: TV voditelj Saša Kopljar sa suprugom Renatom, odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, plesno-glumački par Valentina Walme i Marko Petrić te glumačko-glazbeni par Miran Kurspahić i Elia Paljetak.

Priča prema romanu Miroslava Krleže

Kao inspiracija za filmsku priču, Grliću i koscenaristu Anti Tomiću poslužio je roman Miroslava Krleže Na rubu pameti. Tridesete godine prošlog stoljeća, u kojima je smješten taj roman, vratile su se u okrutno sličnoj verziji kapitalizma, beskrupulozne pohlepe i nasilja.

"I dok film govori o dva paralelna svijeta, o svijetu kapitalističkih grabežljivaca koji imaju i državu i crkvu, i policiju, i sud za sebe, u svijetu sirotinje za koju nema ni pravde ni utjehe. Upravo između te dvije krajnosti u kojima živimo smještena je druga okosnica filma, ljubavna priča sredovječnog para. Nakon dugih godina razdvojenosti, nevolja ih ponovo spaja. Njihov intimni odnos i vrlo osobna borba protiv moćnog čovjeka linija je vodilja ove priče", stoji u opisu.

U filmu glume Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Srđan Grahovac, Anjela Nedyalkova i Katarina Bistrović Darvaš. Film je snimljen u koprodukciji Hrvatske, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Turske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.