Tuže Miley Cyrus zbog pjesme Flowers: "Plagirala je hit Brune Marsa"

Screenshot: YouTube

Američka tvrtka pod nazivom Tempo Music Investments tužila je poznatu pjevačicu Miley Cyrus. Naime, oni tvrde da su ona i njezine kolege tekstopisci kopirali dijelove pjesme Brune Marsa When I Was Your Man kada su napisali njezinu pjesmu Flowers, s kojom je osvojila Grammy, prenosi Rolling Stone. 

Bruno Mars nije imenovan kao tužitelj

Tužbu su podnijeli u ponedjeljak, 16. rujna saveznom sudu u Los Angelesu. Tempo Music rekao je da posjeduje dio američkih autorskih prava na pjesmu When I Was Your Man nakon što ju je kupio od Philipa Lawrencea, koji je napisao pjesmu s Marsom, Arijem Levineom i Andrewom Wyattom. Bruno Mars nije imenovan kao tužitelj u tužbi.

Pjevačica se još nije oglasila povodom tužbi

"Svaki obožavatelj pjesme When I Was Your Man Brune Marsa zna da pjesma Flowers od Miley Cyrus nije sama postigla sav taj uspjeh. Flowers duplicira brojne melodijske, harmonijske i lirske elemente, uključujući melodijski dizajn visine i slijed stihova, povezujuću bas liniju, određene taktove refrena, određene teatralne glazbene elemente, stihovne elemente i specifične progresije akorda", navodi se u tužbi koju je dobio Rolling Stone.

"Na temelju ovih sličnosti jasno je da pjesma Flowers ne bi postojala da nije pjesme When I Was Your Man", napisano je također u tužbi. 

Rolling Stone je kontaktirao pjevačičine predstavnike, no još uvijek se nisu oglasili. 

Flowers je bila najslušanija pjesma kada je objavljena

Podsjećamo, pjesma Flowers je na YouTubeu za četiri dana od objave preslušana 42 milijuna puta, a TikTok i Instagram bili su prepuni videa u kojima žene koriste pjesmu za svoj sadržaj. Miley je pjesmu objavila na rođendan svojeg bivšeg supruga, glumca Liama Hemswortha, a stihovi pjesme su posvećeni upravo njemu.

Tada su fanovi primijetili da su stihovi pjesme zapravo njezin odgovor na pjesmu Bruna Marsa When I Was Your Man, koju je Liam navodno posvetio Miley dok su bili zajedno.

Cyrusina pjesma proglašena je snimkom godine te najboljom pop solo izvedbom, a također je bila nominirana i za pjesmu godine na Grammyjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.