Mladi Filipinac ostavio žiri Superstara bez teksta. U Zagrebu radi kao konobar

Foto: Press

U trećoj audicijskoj epizodi Superstara predstavio se Efraem Norte iz Filipina. Trenutno živi i radi u Zagrebu, gdje konobari. "U Filipinima sam bio član crkvenog zbora te sam se bavio scenskom umjetnošću. Volim isprobavati različite instrumente. Roditelji su mi u mirovini. Želim im pomoći, slati novac u Filipine", rekao je Efraem.

Kada bi osvojio nagradu, pomogao bi roditeljima da pokrenu svoj posao. "Želim pokazati svoj talent i nadam se da mogu pobijediti u Superstaru", zaključio je. 

Oduševio je žiri

Žiriju je izveo pjesmu Sugar benda Maroon 5.

"Ostao sam bez teksta", komentirao je Tonči. "Iznenadio si me, bilo je zabavno", dodao je Filip. "Super glas i interpretacija", zaključila je Nika. Žiri je Efraema pustio dalje te je prošao u recall. Njegove sestre podržale su ga i proslavile prolazak dalje s njim. 

Prijatelj ga je prijavio na Superstar. 

"Bila je ovo čista slučajnost, prijatelj me prijavio, nisam mogao vjerovati kada mi je rekao da sam pozvan na audiciju", ispričao je Efraem. Pamti ljubav prema glazbi otkako je bio dijete, a pjevao je i u rodnim Filipinima.

Želi pomoći svojoj obitelji

Osim što je pjevao u crkvenom zboru, svira i nekoliko instrumenata - gitaru, ukulele, liru te pomalo klavir. Mladi student računalnog inženjerstva napustio je rodne Filipine u potrazi za boljim životom i došao je u Hrvatsku.

"U Hrvatsku sam stigao u studenom 2022. godine. Trenutno radim kao konobar u tajlandskom restoranu. Agent za zapošljavanje mi je pomogao doći u Hrvatsku, želio sam naći posao u inozemstvu kako bih zaradio novac i pomogao svojoj obitelji", kaže Efraem.

Rodni Filipini jako mu nedostaju, no, kaže, i u Hrvatskoj se osjeća dobro. "Ljudi su ovdje otvoreni kao i u Filipinima. Postoje kulturne razlike i jezična barijera, ali učim hrvatski jezik. Ovdje nisam samo zbog posla već i da se otvorim novoj kulturi. Najteže mi se bilo naviknuti na hladno vrijeme tijekom zime", zaključuje Efraem o životu u Hrvatskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.