Moamer Kasumović bit će u registru pedofila Crne Gore

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Glumac Moamer Kasumović, koji je u Sarajevu osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom, naći će se u crnogorskom Registru počinitelja kaznenih djela protiv spolne slobode, piše crnogorski list Pobjeda.

Kasumović je rođen u Crnoj Gori, u Bijelom polju, te sada tamo živi i radi, stoga je spomenuti list pitao Ministarstvo pravde Crne Gore hoće li se glumac naći u registru. 

Iz ministarstva su im objasnili da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano da se u nju uključe i osobe koje su strani sudovi osudili za kaznena djela, i to crnogorski državljani, strani državljani i lica bez državljanstva koji su rođeni na teritoriju Crne Gore i strani državljani i lica bez državljanstva koji su stalno nastanjeni u Crnoj Gori, za koje su podaci dostavljeni Ministarstvu pravde.

Registar počinitelja kaznenih djela protiv spolne slobode u Crnoj Gori uspostavljen je u kolovozu ove godine. Kako je Ministarstvo pravde tada objavilo, u njega se stavljaju osobe osuđene za kaznena djela protiv spolne slobode učinjena na štetu maloljetnika. 

Osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom, kaznu je otkupio

Kasumović je osuđen zbog bludničenja nad 15-godišnjakom, a pravomoćna presuda mu je izrečena 22. svibnja 2023. godine. Optužnicu protiv njega Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je početkom veljače 2021. godine. On je proglašen krivim da je u prosincu 2019. počinio bludne radnje nad maloljetnikom, navedeno je u presudi.

Glumac je zatvorsku kaznu otkupio u studenom prošle godine, točnije platio je 36.000 konvertibilnih maraka, što je oko 18.250 eura, te nije išao u zatvor. 

Podsjetimo, za cijelu situaciju se saznalo nakon što je mladić u Narodnom kazalištu u Sarajevu javno istupio nakon predstave i poručio da je bio žrtva pedofilije te da je Kasumović počinitelj. Međutim, on nije žrtva iz presude. Mladić koji ga je prijavio javio se i kazao da se sve dogodilo 2019., kada je imao samo 15 godina.

>> Javila se žrtva Moamera Kasumovića: "Dirao me u autu, moj otac je vozio"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.