Mostarac ponudio besplatan smještaj obitelji s djecom iz Jablanice: "Budite ljudi"

Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Smrtonosne poplave zahvatile su više gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini, a jako je teška situacija u Jablanici, gdje je prema službenim informacijama poginulo najmanje 16 osoba.

Mnogobrojni stanovnici BiH žele pomoći mještanima poplavljenih područja. Fotograf Dženad Džino oglasio se na društvenim mrežama o stanju u Jablanici. 

"Dragi ljudi, moja obitelj i ja smo dobro. Ne mogu vam odgovoriti svima, ali ovdje je ludnica od sinoć. Odsječeni smo od svijeta. U Jablanici je kaos. Po informacijama koje imam, ima svega, mrtvih, nestalih...", napisao je jutros na Facebooku.

Mostarac nudi smještaj obitelji s djecom

Zatim je objavio fotografiju kako danas izgleda Jablanica, a u komentarima mu se javio dobar čovjek iz Mostara koji je ponudio smještaj onima koji su pogođeni poplavama. 

"Drug moj, prazan mi je stan u Mostaru. Molim te da odabereš obitelj s djecom kojima je bar sada za prvu pomoć smještaj nužan, a nemaju nikoga. Znam da je sada teško, аli prioritet su djeca, možda i da se djeca smjeste. Kontaktiraj Mostar, hotel Ero zjapi prazan. Pozivam sve Mostarce da zaborave stanove i stan na dan, da smjeste ljude. Pokažite solidarnost. Sad budite ljudi", napisao je Mostarac.

Obavjestenje za medije.. Od jutros imam puno poziva i poruka medija iz BiH Obzirom na stanje u Jablanici, molim vas da...

Objavljuje Dženad DžinoPetak, 4. listopada 2024.

Podsjetimo, obilne padaline koje su tijekom noći zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine izazvale su smrtonosne poplave u više gradova. Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici, javlja Anadolu.

Najteža je situacija u Jablanici. Potvrđeno je da je najmanje 16 poginulih, a ministar obrane BiH rekao je da su u tom mjestu nestali deseci ljudi.

>> FOTO Ovako izgleda razorena Jablanica iz zraka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.