Mračne obiteljske tajne, strašna oluja... Knjige uz koje će jesen lakše proći

Foto: Press

Postoje ljudi koji tvrde da je još uvijek ljeto. No, gledajući kroz prozor – i s uključenim grijanjem u domu – možemo ih svrstati u kategoriju teoretičara zavjere. A jesen donosi dobre vijesti za knjigoljupce. Naime, u rujnu se otvara sezona novih izdanja jer izdavači počinju objavljivati sve što su pripremali tijekom ljeta. Druga dobra vijest je što izdavači svoje najbolje knjige čuvaju za posljednji kvartal godine. Pogledajmo što se nudi.

Obitelj Monet: Blago – Weronika Anna Marczak

Uzbudljiva i dirljiva priča o odrastanju i mračnim obiteljskim tajnama. Hailie Monet ima nepunih petnaest godina kad u prometnoj nesreći izgubi dvije najdraže osobe na svijetu: mamu i baku. Oca nije nikada upoznala. Iz skromnog doma ispunjenog ljubavlju i toplinom završava u luksuznoj vili u Pennsylvaniji s petoricom autoritativnih i distanciranih muškaraca.

Tinejdžericu su dočekali vrlo hladno. Will, Vincent, Dylan, Shane i Tony njezina su starija braća za koju do tada nije znala. Najstariji, Vincent, odlučio je postati njezin zakonski skrbnik. Čežnja za voljenom majkom, izgubljenost u tuđini i potpuno nerazumijevanje ostatka obitelji muče mladu djevojku.

I premda u novom domu ima sve o čemu jedna tinejdžerica može sanjati - privatna škola je predivna, moderna školska uniforma i skupocjena odjeća stoje joj kao salivene - Hailie je silno usamljena. A kako nevolja nikad ne dolazi sama, svakim danom otkriva da je život njezine braće pun mračnih tajni koje pomno skrivaju od nje...

Mala skijaška koliba u Švicarskoj – Julie Caplin

Vrijeme je da spakirate kofere i popnete se na prekrasne, snijegom prekrivene vrhove švicarskih Alpa kako biste uživali u baršunastoj vrućoj čokoladi, ukusnim pikantnim sirevima i jednoj prekrasnoj ljubavnoj priči…

Kao prehrambena tehničarka iz Manchestera, Mina je oduvijek vjerovala da čokolada može riješiti sve probleme – i to je upravo ono što joj zatreba kada u vezi koju je smatrala savršenom nagazi na minu te njezina nesreća postane viralna! I zato sa spakiranim torbama i novom odlučnošću da sredi svoj život, požuri utopiti svoju tugu u najboljoj tradicionalnoj torti na svijetu u ugodnoj švicarskoj kolibi svoje kume.

Čokolada: može. Romantika: ne može. Sve dok u alpskom vlaku ne naleti na tajanstvenog, ali oh-tako-prekrasnog stranca koji je počasti neočekivanim poljupcem. No kada on ode svojim putem, Mina se ne zavarava maštanjima jer… to je sve bila samo sretna slučajnost, zar ne?

Tragom Mjeseca – James Norbury

Knjige Jamesa Norburyja inspirirale su čitatelje diljem svijeta. U svoj četvrtoj knjizi, Tragom Mjeseca, vodi ih u potragu koju će zauvijek pamtiti. Amaya, izgubljeno štene, luta planinama u potrazi za roditeljima od kojih se razdvojila tijekom strašne oluje.

Prvi je put u životu sama. Sve dok ne naiđe na mudrog vuka koji joj spasi život i odluči postati njezin vodič na nezaboravnom putovanju zimskom šumom. Tijekom dana i noći, dok zajedno putuju, ostarjeli vuk i neiskusno štene naučit će važne lekcije o ljubavi, žrtvi, životu, gubitku, ali i važnosti promjene.

Do zvijezda: Memoari – Patrick Stewart

Dugoočekivani memoari Patricka Stewarta Do zvijezda razotkrivaju portret toga vrsnoga glumca čiji je izvanredni život - od njegovih skromnih početaka u Yorkshireu u Engleskoj do uspona na vrh Hollywooda te osvajanja prestižnih nagrada i priznanja - priča jednako iznimna, odlučna i trajna kao i sam autor.

Patrick Stewart osvojio je generacije publike diljem svijeta. Malo se koji britanski glumac može pohvaliti tako raznolikom karijerom i nevjerojatnom popularnošću koju je, osim kazališnim nastupima, stekao i glumeći neke od najpoznatijih fikcijskih likova – kapetana Jean-Luca Picarda u franšizi Zvjezdanih staza i profesora Charlesa Xaviera u Marvelovu serijalu hit-filmova X-Men.

No Sir Patricku Stewartu ništa od toga nije bilo darovano – iza svega su stajali veliki trud i posvećenost idealima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.