My Impact natječaj: pokaži svoj talent i osvoji novčanu nagradu

Foto: Shutterstock

Stvarate jedinstven, privlačan sadržaj za društvene mreže? Volite i znate fotografirati, ili snimati zanimljive videe? Ili vam možda više leži pisana riječ? Pokažite svoj talent i zaradite lijepu svotu sudjelovanjem u natječaju „Budi aktivan – iniciraj promjenu“.

Natječaj „Budi aktivan – iniciraj promjenu“ ima za cilj potaknuti mlade, aktivne novinare i stvaratelje sadržaja iz svih dijelova Europske unije da stvaraju privlačan i edukativan sadržaj. Glavni zadatak natječaja je pokazati kako se modernim oblicima medija može povećati aktivnost mladih na važne teme poput mentalnog zdravlja, jednakosti i ekologije.

Kako sudjelovati?

Organizatori natječaja je uredništvo VIBEZ-a, a sam natječaj je dio projekta Europske unije „My Impact“. Kako sudjelovati? Evo kratkih uputa:

U ovom natječaju mogu sudjelovati stanovnici svih zemalja Europske unije – pojedinci ili timovi, koji imaju najmanje 18, a najviše 29 godina. Svoj projekt možete prijaviti individualno ili kao tim.

Za sudjelovanje u natječaju, morate prijaviti svoj projekt koristeći obrazac za prijavu. Ako imate pitanja ili nejasnoća, pišite organizatorima na e-mail my-impact@grupawp.pl.

Morate dostaviti opis stvarne, dokumentirane akcije koju ste vi ili vaš tim poduzeli kako biste povećali svijest o važnim društvenim problemima.

To može biti:

stvaranje privlačnog sadržaja. Predstavite strategije za stvaranje uvjerljivog sadržaja o važnim društvenim pitanjima, naglašavajući važnost društvenog angažmana. Podijelite svoja razmišljanja o tome kako stvoriti sadržaj koji odjekuje kod publike, potiče angažman i inspirira na djelovanje.

viralni učinak. Podijelite svoj recept za „viralni učinak“, kako širiti informacije i okupiti podršku za važne ciljeve među mladima. Objasnite zašto je važno postavljati pitanja na suvremene načine i kako je vaša metoda dala opipljive rezultate ili pozitivne društvene promjene.

Prijave se mogu podnijeti na internetskoj stranici https://competition.my-impact.org/ do 30. lipnja. Sudionici moraju osigurati da prijave ispunjavaju zahtjeve i sadrže potrebne elemente, kao što su poveznice na videozapise, članke ili objave na društvenim mrežama. Dana 30. srpnja 2024. bit će objavljeni pobjednici natječaja „Budi aktivan – iniciraj promjenu“, koji će osvojiti novčane nagrade od 2.000 do 5.000 eura. Pozivamo vas da posjetite internetsku stranicu natječaja https://competition.my-impact.org/ i upoznate se s pravilima, uvjetima te svim potrebnim informacijama.

Generacija Z ima pozitivan utjecaj - treba to pokazati

Organizatori projekta postavili su si ambiciozan cilj – potaknuti sudionike natječaja da koriste kreativnost za učinkovito korištenje internetskih platformi za edukaciju i angažman ciljanih publika. Također potiču dijeljenje strategija i uvida kako stvoriti utjecajan i inspirativan sadržaj. I to nije sve: od sudionika se očekuje da dostave recept za stvaranje „viralnog sadržaja“ koji može mobilizirati i osnažiti publiku da raspravlja o aktualnim pitanjima današnjice. Važno je da sudionici natječaja argumentiraju zašto njihova vlastita aktualna pitanja i ponuđeni odgovori mogu dati opipljive rezultate i možda čak dovesti do društvenih promjena.

Projekt „My Impact“ partnera „VIBEZ uredničkog tima“ organizira natječaj – jedinstvenu priliku da pokažu kako generacija Z ima neizmjeran potencijal za pozitivan globalni utjecaj i aktivno stvara budućnost našeg kontinenta. Međunarodna priroda natječaja omogućuje sudionicima da se upoznaju s različitim perspektivama najvažnijih europskih političkih problema i pronađu inovativna rješenja kako smanjiti razlike između različitih regija Europske unije“, ističe glavni urednik Vibez.pl Michal Dziedzic.

Kako mladi rješavaju društvena pitanja

Povjerenstvo natječaja će sudionike ocjenjivati prema različitim kriterijima, poput novinarskih vještina, inovativne upotrebe multimedije, narativnih tehnika i interaktivnih elemenata koji privlače i angažiraju publiku. Svi sudionici moraju se pridržavati najviših etičkih standarda, raditi odgovorno, poštivati različite perspektive i stajališta u rješavanju društvenih pitanja te se istaknuti originalnošću i inovativnošću.

Ovaj natječaj je dio međunarodnog projekta, koji uključuje zemlje srednje i istočne Europe, „Budi aktivan – iniciraj promjenu“. Inicijativa ima za cilj omogućiti stanovnicima kontinenta bolje razumijevanje vrijednosti Europske unije i ponuditi aktivnosti koje potiču otvoreni dijalog o europskoj politici, njezinim rezultatima i ulozi u smanjenju razvojnih razlika između različitih regija Europske unije. Projekt potiče aktivnije uključivanje generacije Z u javni život, s posebnim naglaskom na otkrivanje potencijala za pozitivne promjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.