Na dočeku Sinkovića u Samoboru nastupila je Indira Levak

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon dočeka olimpijaca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu braća Sinković dočekana su i u Samoboru.

Zlatni olimpijci Martin i Valent Sinković, kao i njihov trener Nikola Bralić, dočekani su na Trgu kralja Tomislava u Samoboru.

Osim DJ-a, za glazbeni program bila je zadužena Indira Levak, koja je zabavljala posjetitelje koji su došli izraziti podršku Sinkovićima.

Na Dočeku u Zagrebu nastupili Zaprešić Boysi

Podsjetimo, Grad Zagreb je organizirao doček za sve sportaše s Olimpijskih igara koji su se vratili u Hrvatsku, a pred navijačima pojavili su se braća Sinković, Barbara Matić, Miran Maričić i braća Lončarić. Okupljene su zabavljali Zaprešić Boysi. 

Program u Zagrebu počeo je u 16:30 nastupom DJ-a i Zaprešić Boysa, a sportaši su na Trg stigli sat vremena kasnije. 

"Zahvalio bih svima što su došli, znamo da je vruće, ali lijepo je što ste nas došli podržati. Puno nam to znači. Kad smo vidjeli da stižemo Britance, krenuli smo zajedno u taj finiš. Kad smo krenuli stizati, znali smo da ih imamo i možemo pobijediti", rekao je Martin Sinković.

"Fenomenalno. Zahvalio bih svima na podršci. Kroz cijeli turnir smo imali ogromnu podršku, imali smo vjetar u leđa zadnjih 100 metara iz Hrvatske tako da nas sigurno nitko nije mogao pobijediti", rekao je Valent Sinković i poručio: "Sa Sandrom smo krenuli u svjetski vrh tako da je sigurno nećemo pustiti da sama ide u L.A."

Tomašević objasnio zašto je doček bio usred tjedna

Dio hrvatskih navijača jako je razočaran dolaskom. Okupio se jako mali broj ljudi, a neke procjene govore o nešto malo više od tisuću njih. Gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnio je zašto je doček organiziran usred tjedna i usred Igara.

"Ovo je četvrta uzastopna medalja Sinkovića, to je neviđeno. Oni su rekli da žele doći na glavni trg svojeg grada, na nama je da to ispunimo. Svjesni smo da Igre padaju na termin kad je dosta Zagrepčana izvan grada. Oni su se složili da nema smisla raditi doček početkom rujna, kad se svi vrate, jer je previše odmaknuto od Olimpijskih igara", započeo je.

"Vaterpolo? Ne bih rekao da je to iznenađenje. Čuo sam se s Tuckom i on mi je rekao da je uvjeren da mogu izbaciti Španjolce. Mi smo rekli da će biti doček za sve olimpijce i dalje ovisno o ostvarenom rezultatu. Zašto je sad bio doček? Zato što sportaši imaju različite obveze, htjeli smo okupiti ove koji su u Hrvatskoj sad", dodao je.

"Puno sportaša ima obveze, recimo Donna Vekić. Izvan Hrvatske je, počinju joj pripreme. Nekima je pasao samo ovaj termin. Sinkovići primjerice idu na doček i u Samobor odmah iza Zagreba. Organizirat ćemo, nadam se, i za vaterpoliste i taekwondoašice i sve one koji su i dalje na Igrama", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.