Na Empire State Buildingu osvanuo Darth Vader u čast preminulom Jamesu Earlu Jonesu

Foto: Instagram

Na Empire State Buildingu prikazan je lik Dartha Vadera u znak počasti preminulom glumcu Jamesu Earlu Jonesu, koji je posudio glas tom liku iz Ratova zvijezda.

"Neka Sila bude s tobom, J.E.J.", objavili su na službenim profilima Empire State Buildinga uz snimku tog trenutka. Dok se Darth Vader prikazivao na kultnoj njujorškoj zgradi, u pozadini se čula glazba iz Ratova zvijezda.

Jedan od najprepoznatljivijih negativaca

Iako je pod maskom Dartha Vadera bio britanski glumac David Prowse, James Earl Jones je bio zadužen za nezaboravan prijeteći glas kojim je izgovorio neke od rečenica koje su ušle u filmsku povijest, poput: "Luke, ja sam tvoj otac."

James Earl Jones prvi put je posudio glas Darthu Vaderu u originalnom filmu Ratovi zvijezda: Nova nada (Star Wars: A New Hope, 1977.). Njegov glas postao je ključan dio karaktera Vadera, unoseći dozu autoriteta, snage i hladnokrvnosti. Nakon toga posudio je glas Vaderu i u nastavcima Osveta Sitha (Revenge of the Sith, 2005.), Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda (Rogue One: A Star Wars Story, 2016.) te u animiranoj seriji Ratovi klonova (The Clone Wars).

Darth Vader jedan je od najprepoznatljivijih negativaca u povijesti filma, a tome je uvelike pridonio i Jonesov glas.

Glumac je preminuo u svom domu s 93 godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.