Na kraljevskom vjenčanju u Jordanu bila i princeza hrvatskih korijena

Foto: Profimedia

MEĐU uzvanicama na vjenčanju princeze Iman, najstarije kćeri jordanskog kraljevskog para, kraljice Ranije i kralja Abdullaha II., bila je i Rim al Ali, princeza koja ima hrvatske korijene.

Rim al Ali je kći bivšeg alžirskog ministra vanjskih poslova Lakhdara Brahimija i Mile Bačić, kćeri Armenke i Hrvata Milana Bačića. Rim al Ali rođena je u Kairu, a školovala se u Francuskoj. Potom je magistrirala novinarstvo na sveučilištu u SAD-u. Željela je postati novinarka još dok je bila djevojčica.

Naime, roditelji su joj imali puno prijatelja novinara koji su dolazili u njihov dom pa je slušala razne priče. "Novinari koji su nam dolazili u kuću uvijek su bili puni nevjerojatnih priča o povijesnim događajima koje su pokrivali i o stvarima koje su vidjeli", ispričala je Rim al Ali jednom prilikom za strane medije. 

Princeza postala 2004. godine

U Iraku je radila kao producentica i izvjestiteljica CNN-a prije izbijanja rata 2003. godine. Vjerovala je da će rat ubrzo završiti, međutim, ona i njezin kolega naposljetku su protjerani iz Iraka u Jordan. 

Postala je princeza 2004. godine udajom za jordanskog princa Alija bin Huseina, s kojim je u braku dobila dvoje djece - princezu Džalilu bint Ali i princa Abdulaha bin Alija. Rim kao članica jordanske kraljevske obitelji obavlja službene aktivnosti u Jordanu i inozemstvu te je izvršna povjerenica Kraljevske filmske komisije u Jordanu. Također, jedna je od osnivačica Jordan Media Instituta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.