VIDEO Pogledajte trailer za film o Draženu Petroviću

Foto: Press

Produkcijska kuća Kinoteka sinoć je na Memorijalnoj utakmici za Dražena Petrovića objavila trailer za dugometražni igrani film Dražen, koji prvi put na velika platna donosi priču o legendarnom Draženu Petroviću. Film prati život legendarnog košarkaša od djetinjstva u Šibeniku do njegove tragične smrti 1993. godine. Sniman je, između ostalog, na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

"Poseban je osjećaj premijerno prikazati trailer za film Dražen pred tolikom publikom u zagrebačkoj Areni. Zahvaljujemo organizatorima na prilici i pozivu da budemo dio ovog memorijala za Dražena i  doživimo prve reakcije publike na kadrove iz filma. Bilo nam je važno predstaviti film upravo ovdje, pred ljudima koji osjećaju i razumiju Draženovu ostavštinu", izjavili su producenti filma Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka, koji su rad na ovom filmu započeli prije osam godina. 

"Priča o običnom dječaku, rođenom da bude velik"

Trailer najavljuje film kao "priču o običnom dječaku, rođenom da bude velik", a gledatelje vodi kroz život Dražena Petrovića, od njegovih ranih dana u Šibeniku do tragične smrti 1993. godine. Sniman je prema scenariju Ivana Turkovića Krnjak i u režiji Danila Šerbedžije.

"Ime Dražena Petrovića izaziva divljenje diljem svijeta ne samo u košarci već je i sinonim kako velikim radom ostvariti snove. Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspjehe, mi smo na velikom platnu željeli prikazati priču o čovjeku – njegovom odrastanju, odnosu s obitelji i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Stoga ovo nije tipičan sportski film, već je naglasak više na Draženovu osobnu priču'', objašnjavaju producenti Zdjelarević i Šiber. 

"Za mene je rad na filmu Dražen bio izazovan i emotivan zadatak. Priča o Draženu Petroviću nadilazi granice košarke te je inspiracija za sve nas. Nadam se da će film prenijeti tu snagu i poruku svim generacijama," izjavio je glavni glumac Domagoj Nižić.

Glavne uloge u filmu tumače Domagoj Nižić i Romina Tonković, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Zrinka Cvitešić, Tonko Stošić, Lovre Tanfara, Dragan Mićanović, Victoria Hauer, Pavle Matuško, Filip Mayer, Vini Juričić, Mile Kekin, Valentin Perković i drugi.

Premijera se očekuje 22. listopada u Draženovom rodnom Šibeniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.