Na odmor u svemir: Bestežinsko uživanje u nebeskim hotelima

SVEMIRSKI turizam najnoviji je turistički hit. Ljudi željni neuobičajenih pustolovina i iskustava već posjećuju svemirske postaje, a uskoro će moći uživati i u čarima nebeskih luksuznih hotela. Cilj projekta "Galactic Suite", kojega vode Xavier Claramunt i Marsal Gifra, je putnicima ponuditi "najuzbudljivije i transcendentalnije iskustvo ikada" u prvome, barem u našem sunčevom sustavu, svemirskom odmaralištu. Posjetitelji će imati priliku iskusiti potpuno novi svijet uzbuđenja koja uključuju bestežinsko stanje, zadivljujući pogled na Zemlju s 15 zalazak Sunca dnevno, nebeski wellness i brojne druge pogodnosti.

Ugodne 90-dnevne pripreme za let na karipskom ili balearskom otočju

Ovaj neuobičajeni luksuz, boravak tri do pet dana u grozdastim orbitalnim hotelima na visini od 450 kilometara, avanturiste će koštati tri milijuna eura, a uplate, koje se primaju od 1. kolovoza 2007. godine, već su dosegnule 103 milijuna eura. U cijenu je uključena i 90-dnevna priprema za let na izoliranom karipskom ili balearskom otoku uz sve udobnosti koje ide uz takav uplaćeni iznos.

Projekt "Galactic Suite" započet je u Barceloni u siječnju 2007. godine suradnjom različitih arhitekata, inženjera zračnog prostora, i drugih španjolskih i američkih stručnjaka. Pokretači projekta su već stupili u vezu s privatnim investitorima, uglavnom iz Japana, koji su zainteresirani za ulaganje u ovaj futuristički projekt za čije će dovršavanje biti potrebne tri milijarde američkih dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.