Dva groba nalaze se na pisti ovog aerodroma. Evo tko se nalazi u njima

Foto: Instagram

Na aerodromu Savannah Hilton Head u SAD-u nalaze se dva groba. Priča iza tih grobova na avionskim pistama vezana je za obitelj Dotson. Richard i Catherine Dotson bili su vlasnici plantaže u 19. stoljeću. Nakon smrti, pokopani su u grobovima na njihovom obiteljskom imanju, koje je kasnije postalo dio teritorija zračne luke. Kad su se proširivale piste u 20. stoljeću, obitelj je dopustila izgradnju, ali pod uvjetom da grobovi ostanu netaknuti, kako bi se očuvalo sjećanje na njihove pretke.

Grobovi nisu samo simbolički ostavljeni na nekom području zračne luke koje se ne koristi, oni su doslovno dio piste 10. Iako zrakoplovi svakodnevno prelaze preko tog dijela, nadgrobni spomenici su i dalje vidljivi na asfaltu.

"Važno je poštovati prošlost"

Potomci obitelji Dotson vjeruju da je ovo način očuvanja povijesti i naslijeđa, čak i na tako modernom i dinamičnom mjestu poput aerodroma. "Važno je poštovati prošlost i obiteljsku tradiciju, čak i kad se svijet oko nas mijenja", rekli su jednom prilikom za američke medije.

Također, vjeruje se da su, osim Richarda i Catherine, na tom mjestu pokopani i drugi članovi obitelji, ali su njihovi posmrtni ostaci kasnije premješteni. Grobovi su danas turistička zanimljivost za mnoge posjetitelje aerodroma.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.