Triljanin na sudu s Mamićem i na vrhu Billboardove ljestvice: Tko je Grše?

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

BILLBOARD je objavio ljestvicu najslušanijih pjesama u Hrvatskoj i na prvom mjestu se prvi put našao jedan glazbenik iz Hrvatske. Najpopularnija pjesma u Hrvatskoj po Billboardu se zove Mamma Mia, a izvodi je Grše, mladi reper iz Trilja.

Grše je s pjesmom Sip na sedmom mjestu ljestvice, što znači da ima dvije pjesme u prvih deset najslušanijih.

Pravog imena Grgo Šipek, reper iz Trilja glazbom se počeo baviti krajem srednjoškolskog obrazovanja kada je s prijateljem Mateom Đonlićem poznatijim pod imenom Đona osniva grupu III. Čin 

Grše se publici  predstavio 2019. godine debitantskim albumom Tilurium, s kojeg se istaknuo singl Badr Hari. Tada je zaokupio pažnju hip hop zajednice, a već 2021. izbacio je album Platinum, koji je s vodećim singlom Highlife pomeo streaming platforme i istaknuo se kao najbolji hip hop album te godine. Grše je osnovao i izdavačku Blockstar Digital čije je sjedište u Splitu.

Tužio ga Zoran Mamić

Grše je s Vojkom V. završio na sudu nakon što ih je tužio Zoran Mamić. Mamić ih je tužio zbog pjesme Mamići, a njegova odvjetnica je tom prilikom ustvrdila da "95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu".

Naime, u pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju: "Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu."

Zoran Mamić je od Grše i Vojka V. tražio ispriku zbog stihova, no oni su to odbili. Vojko V i Grše naveli su kako se ne smatraju krivim. Tužba još uvijek nije dobila svoj epilog, ali je pjesme prešla milijun pregleda na YouTubeu.

Prošle godine je postao tata

Grše je u sretnom braku s Rafaelom Šipek, a par je prošle godine dobio svoje prvo dijete, sina Frana. Grše ne dijeli često trenutke iz prvatnog života na Instagramu, ali tom prilikom se pohvalio da je na svijet stigao junior.

Grše je u veljači ove godine napunio Tvornicu, a nastup je posvetio upravo novorođenom sinu Franu.

Na istom koncertu u Tvornici Grše je najavio da će mu ove godine izaći novi album.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.