Foto: 123f
ZA BLAGDANE poput Uskrsa, osim poruka mira i novog života, itekako je važna i hrana - a kakav bi to bio uskršnji meni bez fine šunke? Malo smo istražili i razotkrili trikove koji garantiraju najfiniju kuhanu šunku.
2. Meso koje je već termički obrađeno, ispire se u hladnoj vodi i stavlja na kuhanje. Bitno je da voda bude hladna, a lonac stavite na umjereni plamenik kako bi se šunka polako zagrijala. Kuhate je onoliko sati koliko ima kilograma, pa ćete tako šunku od 2 kilograma kuhati dva sata.
3. Kako je šunka sama po sebi već slana, u vodu u koju se kuha možete dodati začine poput lovorova lista i zrnaca papra. Za poseban okus dodajte 2dcl bijelog vina - to je poseban trik koji će još više naglasiti okus šunke.
4. Nakon kuhanja, ostavite šunku da se ohladi i to u vodi u kojoj se kuhala. Sočna i ukusna, sljedeće jutro bit će savršena za jelo.
5. Narežite na tanke šnite i uživajte!