Najiščekivaniji filmovi na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji

Foto: Press

Večeras kreće 81. Filmski festival u Veneciji, jedan od najprestižnijih festivala u svijetu filma, i traje do 7. rujna. U Veneciji će se okupiti mnoge glumačke zvijezde, a na velikom platnu bit će prikazani neki od najiščekivanijih filmova u ovoj godini. 

Film koji otvara festival je Beetlejuice Beetlejuice redatelja Tima Burtona te je jedan od najiščekivanijih naslova na ovogodišnjem festivalu. Ovo su neki od filmova koje gledatelji jedva čekaju pogledati. 

Joker: Folie à Deux

 

Očekivanja od novog Jokera vrlo su velika. Prvi film osvojio je više od milijardu dolara i 11 nominacija za Oscara, a Joker: Folie à Deux potencijalni je kandidat za sve velike nagrade. Joaquin Phoenix glumi Arthura Flecka, a Lady Gaga je Harley Quinn. Redatelj je Todd Phillips, prema scenariju koji je napisao sa Scottom Silverom. 

Queer

Queer je povijesna ljubavna drama koju je režirao Luca Guadagnino prema scenariju Justina Kuritzkesa, temeljen na istoimenom romanu Williama S. Burroughsa iz 1985. godine. Film prati izopćenog američkog iseljenika koji se zaljubi u mlađeg muškarca. Uloge imaju Daniel Craig, Drew Starkey, Lesley Manville, Jason Schwartzman i drugi.

Maria 

Film o opernoj divi Mariji Callas, koju glumi Angelina Jolie, režirao je Pablo Larraín, poznat po svojim biografskim filmovima Spencer i Jackie. Film nudi uvid u život pjevačice, koja je poznata po vezi s Aristotelom Onassisom.

Beetlejuice Beetlejuice 

 

Tim Burton vraća se s nastavkom kultnog filma. Uloge imaju Michael Keaton, Winona Ryder i Catherine O’Hara, kojima su se pridružili glumci poput Justina Therouxa, Monice Bellucci, Jenne Ortege i Willema Dafoea.

Babygirl

Riječ je o američkom erotskom trileru koji je napisala, režirala i koproducirala Halina Reijn. U njemu glume Nicole Kidman, Harris Dickinson, Sophie Wilde i Antonio Banderas. 

"Ovo kinematografsko djelo istražuje složenost dinamike moći i seksualnosti unutar profesionalnog okruženja i vrti se oko visokorangirane izvršne direktorice (Nicole Kidman) koja se upušta u zabranjenu romansu s pripravnikom (Harris Dickinson), koji je znatno mlađi", premisa je filma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.