Najpoznatija loto djevojka bivše Juge: Mirovina mi je 450 eura. Može se živjeti

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bivša Loto djevojka Jugoslavije Suzana Mančić prošle godine otišla je u mirovinu nakon 50 godina karijere. Suzana je za Blic otkrila kolika su joj sada mjesečna primanja.

"Nekad imaš novca pa si priuštiš nešto što želiš, ali i nemati nije strašno. Strašno je kad nemaš za lijek, za neke osnovne stvari, ali hvala Bogu mirovina stiže. Nekom sam se izlanula kolika mi je penzija, onda su portali gorjeli kao 'skandalozno kolika je penzija Suzane Mančić, 53.000'. Pa dobro, za ne daj Bože, žive ljudi od tolike penzije", rekla je Suzana. 53.000 dinara je oko 450 eura.

Štedljive je prirode

Kaže da je uvijek novac koji je zaradila racionalno trošila. "Imala sam racionalni i štedljivi moment. Pola sam trošila, pola stavljala sa strane, tako da sam u životu uglavnom stjecala. Od te penzije može se živjeti, pogotovo kad radiš još nešto sa strane", rekla je.

Ponosna je na svoju karijeru.

"Imati jednu tako dugu karijeru, a pritom nedefinirano, nešto je na što sam ponosna. Počela sam s glazbom, pa s televizijom, a onda se dogodio Loto. Dobro, bila je i pauza, i to po nekoliko godina. Ali voljela bih završiti karijeru s nekom lijepom pjesmom. Ja u kući imam dobrog tekstopisca, a to je moja kći Teodora, koja mi kaže da se moram emotivno angažirati. Sad to čekamo, radi se na tome", rekla je Suzana.

Karijeru počela s nepunih 18 godina

Suzana je karijeru započela pjesmom Ogledalce, ogledalce s nepunih 18 godina. Kasnije je radila kao voditeljica zabavnih emisija, a proslavila se vođenjem emisije Loto. Četiri godine izvlačila je kuglice iz bubnja i postala najpoznatija loto djevojka. U čast 40 godina postojanja lutrije u Hrvatskoj Suzana je u listopadu 2013. godine izvlačila brojeve u Zagrebu.

Mančić je glumila i u filmovima Žikina dinastija i Ćao, inspektore te u seriji Selo gori, a baba se češlja. Napisala je i dvije knjige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.