Najpoznatiji dječak na internetu proslavio 18. rođendan

Foto: Instagram

Sammy Griner, poznat kao Success Kid, proslavio je 18. rođendan.

Njegova majka na Instagramu je pokazala kako dječak s poznatog mema danas izgleda. "Moj mali dječak je napunio 18 godina. Sretan rođendan, Sam", napisala je majka Laney Griner.

Majka htjela da obitelj vidi sliku, na kraju je vidio cijeli svijet

Success Kid naziv je za meme koji prikazuje bebu koja stišće šaku pijeska. Ta slika snimljena je 2007. godine. Sammy je imao samo 11 mjeseci kada su ga roditelji fotografirali kako pokušava jesti pijesak. Njegova majka objavila je fotografiju na Flickr kako bi je mogli vidjeti njezini poznanici i obitelj, no postala je internetska senzacija i mem.

"Mrzim dvorce od pijeska", napisala je u opis fotografije. 

Slika je toliko postala popularna da je CNN za Sammyja Grinera napisao da je "vjerojatno najpoznatija beba na internetu". Osim popularne upotrebe na društvenim mrežama, slika je korištena za komercijalnu upotrebu. 

Mem je pomogao skupiti novac za transplantaciju očevog bubrega

Godine 2012. Justin i Laney Griner, Sammyjevi roditelji, govorili su na konferenciji povezanoj s ROFLConom o izazovima odgoja djeteta i istovremenoj zaštiti brenda tog djeteta. Kritizirali su ih da su iskoristili svojeg sina, na što je Laney odgovorila da nije imala kontrolu nad time hoće li se mem proširiti. 

Sredinom 2015. obitelj Griner koristila je sliku za promicanje GoFundMe kampanje kako bi skupili novac za plaćanje transplantacije očevog bubrega. Iako je Laney u početku oklijevala povezati kampanju s memom, naposljetku se predomislila i u nekoliko dana skupljeno je 83.000 dolara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.