Najpoznatiji južnoafrički gospel zbor stiže u Zagreb, Zadar i Opatiju

Foto: EPA

Najpoznatiji južnoafrički gospel zbor, Soweto Gospel Choir, u sklopu svjetske turneje Hope stiže u Hrvatsku, gdje će održati tri koncerta - 15. studenoga u Centru Gervais u Opatiji, 16. studenoga u HNK u Zadru i 17. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Turneja Hope (nada) posebna je jer donosi pjesme koje su članove zbora inspirirale kroz godine i koje ističu snagu glazbe u izazovnim vremenima, objavio je organizator koncerta Music Time. "Nada prikazuje snagu pjesme i izvedbe te kako one mogu inspirirati stvarne promjene", izjavio je zborovođa Soweto Gospel Choira Shimmy Jiyane.

Zbor je trostruki dobitnik nagrade Grammy

Publika će uživati u tradicionalnim južnoafričkim himnama, dojmljivim izvedbama pjesama kao što su Amazing Grace ili Hallelujah Leonarda Cohena te Freedom Songs Medley. 

Soweto Gospel Choir, poznat po svojim šarenim tradicionalnim kostimima i energičnim izvedbama, spaja afrički gospel, crnačke duhovne pjesme, reggae i američku popularnu glazbu. Zbor je trostruki dobitnik nagrade Grammy i svojim nastupima ostavlja publiku diljem svijeta bez daha.

Osim glazbenih uspjeha, zbor je prepoznat i po humanitarnom radu te su osnivači zaklade Nkosi’s Haven Vukani, koja pomaže nezbrinutoj djeci te majkama i djeci oboljelima od AIDS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.